Categorie: "Algemeen"

Genetische code Mexicaanse griep ontcijferd

In Canada zijn wetenschappers er in geslaagd om de volledige genetische code van de Mexicaanse griep te achterhalen. Mircrobiologen vergeleken twee bloedmonsters van Canadese patiënten met die van een Mexicaanse patiënt. Ze ontdekten dat de infecties in Mexico en Canada zijn veroorzaakt door volledig identieke virussen.

Nieuw: Van Spaanse griep tot Mexicaanse griep

Mijn nieuwe  e-book is uit, bijgewerkt tot op de dag van vandaag:

De Spaanse griep van 1918 was de grootste catastrofe ooit. De Eerste Wereldoorlog had circa 15 miljoen mensen het leven gekost, de grieppandemie ongeveer 50 miljoen. Deze massamoordenaar doodde in 24 weken tweemaal zoveel mensen als het aids-virus in de afgelopen 24 jaar.

Van Spaanse griep tot Mexicaanse griep

Momenteel ben ik druk bezig de laatste hand te leggen aan een geheel bijgewerkte en verbeterde uitgave van mijn griepboek uit 2006.

Binnen een week zal deze te koop zijn als e-book onder de titel:

Van Spaanse griep tot Mexicaanse griep

De geheimen van de grootste massamoordenaar ooit

Oekraïne verlamd door ‘supergriep’

In Oekraïne is alarmfase rood afgekondigd. Volgens de gezondheidsdienst is het land getroffen door een nieuw influenzavirus dat gevaarlijker is dan de Mexicaanse griep. Het zou gaan om een nieuwe variant die is opgebouwd uit de Californische griep en twee seizoensgriepvirussen. De WHO houdt het op een ‘gewone’ Mexicaanse griep.

Oekraïense artsen die twee slachtoffers onderzochten, spreken van ‘longen zwart als houtskool’.

10 meest gestelde vragen over de Mexicaanse griep

Wanneer ben je besmettelijk voor anderen?

U kunt anderen besmetten vanaf het moment dat de eerste symptomen optreden van Nieuwe Influenza A. De meest voorkomende verschijnselen zijn: hoesten, koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, moeheid, droge hoest, soms diarree. U blijft besmettelijk tot ongeveer zes dagen na het begin van deze verschijnselen.

Als de klachten al eerder zijn verdwenen ben u al eerder niet meer besmettelijk. Het is ook mogelijk dat u geïnfecteerd bent met het virus, maar hier niet ziek van bent. U kunt het virus dan ongemerkt overdragen.

Waarom worden miljoenen Nederlanders eigenlijk gevaccineerd?

Momenteel wordt alles ingezet op vaccineren om de Mexicaanse griep te bestrijden. Tamiflu is ‘uit’. Voeding en voedingssupplementen – effectieve middelen om de weerstand te verhogen – zijn nooit in beeld geweest. Het lijkt er op dat het RIVM er nooit over heeft nagedacht en dat minister Klink nooit over deze mogelijkheid is geïnformeerd.

Eén op vijf Nederlanders vindt prik gevaarlijker dan griep

Een op de vijf Nederlanders vindt de prik tegen de Mexicaanse griep gevaarlijker dan de griep zelf. Een ruime meerderheid – 55 procent – van de Nederlanders zou zich laten vaccineren als de overheid dat nodig vindt. Drie procent weet het niet en 44 procent gaat geen griepprik halen. Dat blijkt zaterdag uit een opiniepeiling van Maurice de Hond.