Griep! De angst voor de pandemie en de feiten

Vugs, Reinold, Griep! De angst voor de pandemie en de feiten. (met een voorwoord van prof. dr. Ab Osterhaus), Karakter Uitgevers, Uithoorn, 2006

De wereld staat aan de vooravond van een grieppandemie. De laatste pandemieën (drie in de afgelopen honderd jaar!) hebben veel levens geëist. Het huidige vogelgriepvirus zorgt in een aantal Aziatische landen voor een ware slachting onder pluimvee. Sinds 1997 vallen er ook menselijke slachtoffers en verandert het virus voortdurend, waardoor de kans op een wereldwijde ramp snel groter wordt.

Ook de Nederlandse media berichten over de komende griepuitbraak. De meest gehoorde vraag: Is Nederland wel goed voorbereid? En: Zijn er wel voldoende vaccins?

In Griep! De angst voor de PANDEMIE en de FEITEN beschrijft Reinold Vugs hoe het griepvirus eruitziet, welke grieppandemieën er in de twintigste eeuw geweest zijn en wat er gebeurt als een nieuwe pandemie uitbreekt. Welke voorzorgsmaatregelen zijn er internationaal en nationaal genomen? Wat betekent een grieppandemie voor Nederland? Zijn we wel voldoende voorbereid op zoveel zieken en ook doden? En wat kunnen we er zelf aan doen?

Lees ook:Boeken over alles wat met de griep te maken heeft
Lees ook:Apothekers verwachten geen run op medicijnen
Lees ook:Vaccins, vogelgriep en (Spaanse) griep op nieuwe website
Lees ook:Ambtenaren leren omgaan met grieppandemie
Lees ook:Arts durft niet te kiezen bij pandemie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.