De evolutie van een griepvirus

Een besmettelijke tentoonstelling over griepvirussen, vogelgriep, globale verspreiding, beleidsmaatregelen, vaccins en virusremmers, t/m 25 oktober 2009. Mondkapjes aanbevolen.

Het Erasmus MC en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam organiseren in het kader van het Darwinjaar 2009 de wetenschapsmanifestatie ‘H5N1 – de evolutie van een griepvirus’.

De manifestatie bestaat uit een besmettelijke tentoonstelling en de online game 'The Great Flu', over de voortdurende strijd van wetenschappers met griepvirussen, die zichzelf steeds veranderen en daardoor een gevaar blijven voor de volksgezondheid.

De bezoeker van de tentoonstelling is na een vakantie ‘besmet’ met een griepvirus, waarop een warmtedetector op de luchthaven groot alarm slaat. Vervolgens kan de bezoeker erachter komen van welke griep sprake is, en wat zijn of haar kansen zijn.

De speler van de online game 'The Great Flu' staat in de schoenen van een internationale organisatie die de strijd moet aanbinden met een dreigende grieppandemie. De maatregelen die de speler kan nemen kosten geld en zijn budget is beperkt. Een race tegen de klok.

Lees ook:Amsterdam krijgt speciale grieppolikliniek
Lees ook:The great influenza. The epic story of the deadliest plague in history
Lees ook:Veelgestelde vragen over griepprik en griepvaccin (2)
Lees ook:Onderzoek vaccins tegen vogelgriep met pandemische potentie
Lees ook:Nieuw griepvaccin wapent zich.Oorsprong ligt in Oost- en Zuid-Azië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.