Pijnstiller verzacht symptomen Mexicaanse griep

Pijnstillers verzwakken hoofd- en spierpijn en verlagen de koorts. Ze kunnen daarom ook de symptomen van de Mexicaanse griep verzachten.

Dat is fijn voor grieppatiënten die niet tot een risicogroep behoren en daarom niet in aanmerking komen voor een virusremmer. Het Pijnstiller Infocentrum krijgt veel vragen van consumenten over de rol van pijnstillers tijdens het thuis uitzieken van de Mexicaanse griep.

Piet Bon, huisarts in Aalsmeer en lid van de wetenschappelijke adviesraad van het Pijnstiller Infocentrum: ‘De meest voorkomende symptomen zijn koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, moeheid en droge hoest. Net zoals bij de gewone griep. Wie zulke verschijnselen krijgt, kan het beste thuis blijven en rust nemen.’

Vooral bij koorts, hoofdpijn en spierpijn werken pijnstillers prima werkt. Alle vrij verkrijgbare pijnstillers werken verlagen de koorts en de pijn. Piet Bon: ‘Zo kom je de week die de griep duurt wat makkelijker door. Lees altijd goed de bijsluiter. Worden de klachten ernstiger, bel dan de huisarts. Ga niet naar het spreekuur, want dan kun je andere mensen in de wachtkamer besmetten.’

Bron: Pijnstiller Infocentrum

Lees ook:Ziek van driedubbele griepprik?
Lees ook:Mexicaanse griep: feitenoverzicht
Lees ook:Nederland verlost van griepgolf
Lees ook:Tweeduizend studenten getroffen door griep
Lees ook:Vreemde griep op platteland

3 reacties op “Pijnstiller verzacht symptomen Mexicaanse griep

 1. Nathalie

  En juist bij deze griep is het zaak géén koortsverlagende middelen te gebruiken.
  Laat het lichaam vechten tegen dit virus.
  Heel veel mensen snappen nog steeds niet dat wanneer je koorts hebt, je niet ziek bent. Koorts is een reactie, het zijn je soldaten. Laat ze dan ook hun werk doen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mark

   Koorts is zeker niet altijd goed! Je kan een cytokinestorm krijgen. Dan is je weerstand zo hard aan het werken dat je er dood aan gaat:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Cytokine_storm
   Soms doen die ‘soldaten’ iets te goed hun best. Er wordt gedacht dat dit een van de doodsoorzaken was tijdens de 1918 Spaanse griepepidemie.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Nathalie

    Bedankt, had ik nog nooit van gehoord. Ik ga het even lezen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.