Waarom worden miljoenen Nederlanders eigenlijk gevaccineerd?

Momenteel wordt alles ingezet op vaccineren om de Mexicaanse griep te bestrijden. Tamiflu is ‘uit’. Voeding en voedingssupplementen – effectieve middelen om de weerstand te verhogen – zijn nooit in beeld geweest. Het lijkt er op dat het RIVM er nooit over heeft nagedacht en dat minister Klink nooit over deze mogelijkheid is geïnformeerd.

Waarom is de levensverwachting van mensen tegenwoordig circa 80 jaar? Vooral door de terugdringing van infectieziekten door beter drinkwater, betere voeding, toegenomen hygiëne en goede huisvesting.

De wetenschap heeft bewezen dat het immuunsysteem nog eens extra versterkt kan worden met meer lichaamsbeweging en met voedingssupplementen, zoals extra vitamine C en vitamine D.

Om mijzelf te beschermen neem ik dagelijks een hooggedoseerde multivitamine, 4000 mg vitamine C en 50 mcg vitamine D. Als ik me zou laten vaccineren (wat ik niet doe), dan zou ik zeker ook deze aanvulling nemen om me te beschermen, ook tegen de ‘stress’ die een één griepprik, laat staan drie prikken, met zich meebrengt.

In het voorjaar 2009 stelden deskundigen dat er een kans was dat een griep vergelijkbaar met de Spaanse griep van 1918 – met 20 tot 100 miljoen doden – opnieuw wereldwijd zou kunnen toeslaan. Vervolgens werden hiertegen maatregelen getroffen, deels ook om te voorkomen door massale ziekte de Nederlandse economie zou instorten.

Nu spreken deskundigen over een mogelijke overbelasting van de intensive-care-units door een te grote toestroom van zieke mensen, hoewel een deskundige onlangs zei dat hij bijna kon garanderen dat zelfs dit geen werkelijk problemen wordt.

Blijft over de vraag: waarom worden miljoenen Nederlanders eigenlijk gevaccineerd?

Bron: Ortho Institute

Lees ook:Hoe de Mexicaanse griep tegengaan?
Lees ook:Verklaring voor eeuwenoud mysterie van de griep
Lees ook:Canadese overheid onderzoekt vitamine D bij Mexicaanse griep
Lees ook:Vitamine D goed tegen verkoudheid en griep
Lees ook:Veerman: vogelgriep van hetzelfde type als Spaanse griep

7 reacties op “Waarom worden miljoenen Nederlanders eigenlijk gevaccineerd?

 1. Mark

  Er wordt juist gedacht dat veel mensen tijdens de Spaanse griepepidemie dood zijn gegaan door hun eigen iets te goed werkende imunnsysteem:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Cytokine_storm
  (Lees het kopje: ‘Role in pandemic deaths’).

    /   Beantwoorden  / 
 2. anita honders

  Beste Eric,

  Wilt u mij alstublieft een mail sturen . Dit omdat ik in rap tempo een boek schrijf over de mexicaanse griep en de gescheidenis van vacins . Daarbij heb ik wat informatie nodig wat online te vinden is en van u afkomstig. Dit gaat over de spaanse griep. Ik ben een onderzoeker door ervaring .

    /   Beantwoorden  / 
 3. Iem

  Ergens heb ik gelezen dat er tot heden al 315 doden zijn in de Oekraïne door de pandemie. Waarschijnlijk zijn het er al meer? Hopelijk waait het gemuteerde virus niet hier naar toe. Het lijkt erop dat het om de longpest (zwarte dood) gaat die er ook in 1918 was onder de naam Spaanse griep.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Iem

  Waarom worden miljoenen mensen gevaccineerd? Nou dat lijkt mij nogal duidelijk als ze 34 miljoen vaccins in gekocht hebben. Die willen allemaal kwijt ondanks het een milde griep is.

    /   Beantwoorden  / 
 5. labjas

  longpest en zwarte dood zijn een aandoening veroorzaakt door Yersinia pestis. Dit is een bacterie. En vaccinatie is omdat men bang is dat een groot deel van het land ziek thuis zit. ziekenhuizen te vol raken en slecht voor economie enzo. mild of niet mild.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.