Chatten met deskundigen over Mexicaanse griep

Mensen met vragen over de Mexicaanse griep, kunnen die zondag stellen aan deskundigen in een videochatsessie op internet. Aan de chat werken medewerkers van de Gezondheidsraad, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het ministerie van Volksgezondheid mee.

Het ministerie organiseert de live internet televisie-uitzending, die onder leiding van oud-journaalpresentator Gijs Wanders staat. Mensen met vragen kunnen deze tijdens de uitzending voorleggen via de chatbox grieppandemie.nl/videochat. De presentator krijgt de vragen via de computer binnen en legt ze voor aan de deskundigen in de studio, die ze beantwoorden.

De chatsessie is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel gaat over vaccinatie, veiligheid en kinderen. Professor immunologie en kinderarts Lieke Sanders, lid van de Gezondheidsraad, en epidemioloog Jim van Steenbergen beantwoorden van 15.00 tot 16.00 uur de vragen. Het tweede deel gaat de Mexicaanse griep en beleid en is van 16.30 tot 17.30 uur. Van Steenbergen leidt de Landelijke Coördinatiestructuur Infectiebestrijding van het RIVM. Hij en Paul Huijts, directeur-generaal Volksgezondheid van het ministerie beantwoorden dan de vragen. .

Vanaf maandag zijn de vragen en antwoorden op de site grieppandemie.nl terug te lezen.

Lees ook:Mexicaanse griep beheerst media
Lees ook:Grootste prikcampagne ooit vandaag van start
Lees ook:Vrees voor zeer jonge griepdoden
Lees ook:Callcenters uitgebreid door griepvragen
Lees ook:Pauw & Witteman blundert over Mexicaanse griep

Eén reactie op “Chatten met deskundigen over Mexicaanse griep

  1. Redczus Hans Jürgens

    Hoeveel congruente sequenties van het zogenaamde Mexicaanse griepvirus hebben de deskundigen in Nederland zelf geconstateerd?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.