Genetische code Mexicaanse griep bekend

Wetenschappers in Canada hebben de genetische code van de Mexicaanse griep achterhaald.

De Canadese minister van Volksgezondheid Leona Aglukkaq spreekt van een wereldprimeur en van “een grote stap voorwaarts” in de kennis over deze griep.

Microbiologen die voor het nationale volksgezondheidsbureau in de stad Winnipeg werken, ontdekten de code door twee bloedmonsters van Canadese patiënten met een buisje bloed van een Mexicaanse grieppatiënt te vergelijken.

Na Mexico en de Verenigde Staten is Canada het land met het hoogste aantal bevestigde grieppatiënten. Tot nog toe hadden zeker 165 Canadezen het virus onder de leden.

Ziekenhuis

De patiënten kampten vrijwel allemaal met lichte ziektesymptomen. Een 16-jarig meisje moest als enige worden opgenomen in een ziekenhuis. Zij verblijft nog altijd op de afdeling intensieve zorg.

Symptomen van de Mexicaanse griep zijn: koorts, vermoeidheid, spierpijn, een gebrek aan eetlust, hoesten en een zere keel. Sommige patiënten moeten overgeven en hebben last van diarree.

Agressiever

De Canadese wetenschappers zeggen dat de drie onderzochte bloedmonsters vrijwel identiek zijn, maar dat nog onduidelijk is waarom het virus in Mexico agressiever is dan in Canada. In Mexico zijn al 42 mensen om het leven gekomen door het nieuwe griepvirus.

Wereldwijd is het aantal gevallen van Mexicaanse griep opgelopen tot boven de 1500.

Lees ook:Genetische code Mexicaanse griep ontcijferd
Lees ook:Mens-op-mensbesmetting Mexicaanse griep in Nederland
Lees ook:Waarschuwingscode Mexicaanse griep op kinderafdelingen
Lees ook:Dode door Mexicaanse griep in Canada
Lees ook:Mexicaanse griep explodeert in Mexico zelf

Eén reactie op “Genetische code Mexicaanse griep bekend

  1. Anneke Bleeker

    Ook wat betreft dit hele verhaal rond de griep is ons advies: Bezoek onze site:
    http://www.verontrustemoeders.nl Wij begonnen met het vertellen dat er meer informatie te vinden is rond het HPV-vaccin. Inmiddels weten wij zoveel meer, zijn wij zoveel wijzer geworden dat we ook nu zeggen bezoek onze site en bekijk al het werk van Teuni Kuiper. Klik ook op de “boeken link”, wij raden het boek aan van Desirée Rover en van Viera Schreibner. Wie dat werk leest zal tot andere gedachten komen. Werk van Teuni is te vinden op de site. wij bieden deze mogelijkheden allemaal belangeloos aan, lees en verdiep je in dergelijke zaken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.