Gezonde voeding verhoogt weerstand tegen Mexicaanse griep

Wat is de grieppandemie en wat voor voorzorgsmaatregelen kan U treffen om besmetting te verkleinen en om goed voorbereid te zijn.

Schrik niet, een grieppandemie is een uitbraak van griep als gevolg van een nieuw griepvirus. Omdat er geen algemene weestand tegen zo´n griepvirus bestaat, kan het virus zich verspreiden naar veel delen van de wereld en leiden tot ongebruikelijk veel ziektegevallen en overmatige sterfte.

Wetenschappers zijn het erover eens dat er een grieppandemie gaat komen. Het is niet bekend wanneer, maar er gaan geluiden dat dit in het najaar van 2009 zou kunnen zijn.

Lieve mensen, natuurlijk is een nieuw griepvirus nieuw ook voor wetenschappers. Maar wat ik U wel mee wilt geven, door hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen te eten, kunt U veel minder of geen last krijgen van een griepvirus.

Wij kunnen ons zelf preventief voeden, tegen griep. Dit wil niet zeggen, dat U helemaal niet meer ziek kan worden, maar het verhoogd zeer zeker Uw weerstand van Uw immuunsysteem. Zeker jonge kinderen en oudere mensen hebben vaak een verminderde weerstand.

Griep wordt veroorzaakt door een griepvirus dat via de mond of neus het lichaam binnenkomt. Het griepvirus verspreidt zich via de lucht en wordt overgedragen door druppeltjes snot, slijm en speeksel. Mensen met griep hebben vaak last van plotselinge koorts, keelpijn, hoesten, verkoudheid spierpijn en hoofdpijn.

Deze nare verschijnselen duren enkele dagen en als U pech heeft tot wel een week. De incubatietijd, dat is de periode van het besmet raken totdat U merkt dat U de ziekte heeft, is 2 tot 4 dagen met een maximum van een week.

Een grieppandemie kan grote gevolgen hebben voor de samenleving
Dat een grieppandemie grote gevolgen kan hebben voor de samenleving is wel duidelijk. Men schat dat op het hoogtepunt van de pandemie in een land/regio ongeveer 30 procent van de bevolking thuis zit. Dit zal zijn vanwege de ziekte, de zorg voor naasten of uit voorzorgsmaatregelen.

Een grote kostenpost voor onze samenleving. Preventief Uw lichaam verzorgen, kan er voor zorgen dat Uw weerstand van Uw immuunsysteem sterker zal zijn. Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen. Maar zien we dit als nuchter Hollanders wel in? Veel mensen denken misschien dat dit een fabeltje is. Maar het echte fabeltje is, dat er maar weinig doktoren zijn, die preventie voor het lichaam boven medicijnen zetten.

Wat kunt U zelf doen om de kans op besmetting te verkleinen?
•Belangrijk is het zorgen voor een goede hygiëne
•Het zo min mogelijk aanraken van neus, ogen en mond
•Het regelmatig schoonmaken van Uw eigen omgeving
•Het ventileren van ruimtes. Het kan geen kwaad om regelmatig de ramen open te zetten, frisse lucht in Uw woning is altijd prettig.
•Natuurlijk regelmatig Uw handen wassen met water en zeep. Het griepvirus kan op de handen komen door het aanraken van een besmet voorwerp of het geven van een hand. Daarom is het van belang om regelmatig de handen te wassen met water en zeep. Dit is vooral belangrijk na hoesten, niezen of snuiten. Maak gebruik van de papieren zakdoekjes of papieren handdoekjes in de toiletten of een keukenrol. Gooi het papier na gebruik direct in de afvalbak. Als U het papier op tafel of onder Uw kussen laat liggen, wordt alsnog het virus verspreidt.
•En heel veel water drinken twee tot drie liter water per dag, want water reinigt Uw lichaam.
•En als laatste, maar dat kan beter als allereerste gezegd worden, ZORG DAGELIJKS VOOR PREVENTIEVE VOEDING VAN HOOGWAARDIGE KWALITEIT.

Een mooie spreuk die ik jaren geleden tegen kwam over verlangen:
Als je iemand een schip wil laten bouwen, leer hem dan verlangen naar de zee. Maar als onze samenleving verlangt naar gezonde mensen laten we met elkaar de mensen dan wegwijs maken in de wereld van optimale gezondheid.

Als we mensen willen behoeden voor ziekten, leer hem dan wegwijs te maken in de wereld van preventieve gezondheid, waardoor zijn weerstand wordt verhoogd!

Lees ook:Mexicaanse griep? Mooi niet!
Lees ook:Handen wassen, helpt griep voorkomen
Lees ook:Ambtenaren leren omgaan met grieppandemie
Lees ook:Nieuw vaccin voor muterend virus
Lees ook:Mexicaanse griep: feitenoverzicht

3 reacties op “Gezonde voeding verhoogt weerstand tegen Mexicaanse griep

 1. monique bijl-van der linden

  Hoi schrijver van deze blog.

  Ik vindt het super dat jullie schrijven over gezondheid. Maar als je van andere mensen letterlijk over gaat schrijven, die deze verhalen schrijven, vraag ik mezelf af of jullie wel daadwerkelijk goed bezig zijn.
  Het is in de zelfde woorden overgeschreven als waarin ik het gepubliceerd heeft.
  Beste lezers kijk eens op http://www.gezondheidsplein.blogspot.com
  Dit zijn de verhalen die iedere dag op internet verschijnen door mijzelf geschreven.

  Bent U nieuwsgierig wie deze persoon is, kijk dan snel op http://www.gezondheidsplein-monique.nl
  Hier kunt U mijn levensverhaal lezen, wat en wie ik ben en waar ik voor sta.

  Ik wens iedereen een gezonde toekomst toe, met inzicht in hun eigen gezondheid.
  En deze schrijver van deze weblog wens ik veel succes toe, en laat Uw missie de zelfde zijn als mijn missie.

  Geef mensen inzicht, vertel vanuit Uw hart en deel Uw wijsheid, en de wereld zal daadwerkelijk stukje bij beetje veranderen.
  Een gezonde toekomst begint met PREVENTIE VOOR LICHAAM EN GEEST!

  Geef mij de moed om te veranderen wat ik kan veranderen,
  Het inzicht te accepteren wat ik niet kan veranderen,
  En de wijsheid om het verschil te zien!”
  -Stephan Covey

  Met Vriendelijke Groet,
  Monique Bijl- van der Linden
  Ervaringsdeskundige

    /   Beantwoorden  / 
 2. FoXZuni

  ik denk dat er wel een veranderend griepvirus is …maar er wordt mij iets teveel aandacht gegeven aan goed gezond eten…eten van groenten en fruit …waarvan we weten dat deze gemanipuleerd zijn, om nog maar te zwijgen van alle troep van buiten die op biologische groentes neerspuit… ik denk dat een mens voelt wat zijn lichaam wil en wat niet … er is geen enkel bewijs dat gezond voedsel wel zo gezond is als men beweert…kijk naar vis, wordt zo aangeprezen vooral vette vis, daarnaast wordt er gezegd eet niet teveel vis want in elke vis zit troep…ik denk dat het tijd wordt dat mensen zelfstandig gaan denken wat voor hun gezond is en wat hun lichaam vraagt..iedereen weet dat alles wat te-veel wordt geconsumeerd zowiezo niet gezond is … de schijf van vijf was niet zo slecht vroeger, waren het niet dat er nu wordt beweert dat melk niet zo gezond was als beweert werd…en zo kunnen we blijven doorgaan…onze kinderen die opgegroeid zijn met kleurstoffen etc hebben denk ik ook hun lichaam wat is aangepast dat is toch evolueren???lichaam past zich aan…ik weet het ook niet ben geen dokter ben niets dan eenvoudig huismoeder die zich beetje kritisch vragen stelt ij alle ophef die er wordt gemaakt en waar men met volledige zekerheid nog niets van weet.
  De tamilflu helpt niet echt, dieren gaan er dood aan…sterven daarom die griepgevallen misschien>>>>
  toevallig allergisch voor tamilflu:)
  ik weet het ook niet denk zelf goed na houd hygiene in de hand, eet gewoon goed en slaap goed…en voor de rest zal het uitwijzen of de heren van who gelijk hebben of niet …:) en de eerste griep de spaanse griep die nooit is begonnen in spanje maar waarschijnlijk vanuit Frankrijk is mild begonnen en ik denk door die toestanden van de oorlog verder erger geworden…doordat miljoenen mensen geen weerstand meer hadden door honger en alles …. bwa ik hou er mee op…miljoenen meningen, miljoenen die het beter weten… leer liefde aan elkaar te geven dat zal een mens ook gezonder maken… en wees gewoon voorbereid door hygienisch tewerk te gaan metjezelf en naar anderen toe…sterkte allemaal…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.