Osterhaus: Jachtseizoen is geopend

„Als mensen me onderuit willen halen, moeten ze toch eerst de feiten goed op een rijtje hebben.” Vooraanstaand Nederlands viroloog Ab Osterhaus reageert donderdag getergd op publicaties in het Financieele Dagblad waarin wordt gesteld dat hij verder in opspraak is geraakt door zijn voorzitterschap van de internationale organisatie ESWI. ESWI wordt medegefinancierd door de farmaceutische industrie.

„Kennelijk is het jachtseizoen geopend”, zegt Osterhaus.

Hij noemt het ‘buiten alle proporties’ om ESWI te verdenken van belangenverstrengeling met de vaccinindustrie. „ESWI is een non-profit organisatie. In het bestuur zitten gerenommeerde influenzaspecialisten die dat werk belangeloos doen. Doel van ESWI is kennis over influenza te verspreiden, bijvoorbeeld in voormalig Oost-Europa waar mensen sterven omdat er geen vaccins zijn. Farmaceutische bedrijven betalen inderdaad aan de stichting, maar hebben verder geen enkele zeggenschap over hoe het geld wordt besteed.”

Ook vice-voorzitter Derrick Smith, professor aan de universiteit van Cambridge, ontkent dat er sprake is van vermenging van belangen. „Ook de Wereldgezondheidsorganisatie is verbonden aan de ESWI. Zij zouden nooit toestaan dat bedrijven een rol zouden spelen in het beleid van de organisatie.”

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Virologen vrezen tekort griepprik
Lees ook:Amsterdam krijgt speciale grieppolikliniek
Lees ook:Schering-Plough sluit overeenkomst met WHO
Lees ook:Britse laboratoria moeten virussen beter bewaken
Lees ook:Poolse minister van Gezondheid weigert bevolking griepprik

Eén reactie op “Osterhaus: Jachtseizoen is geopend

 1. Rijk Scheer

  Geachte heer Osterhaus,
  Jarenlang heeft u het nederlandse publiek geinformeerd over dreigende virussen. Deskundig maar helaas met een duidelijke bijbedoeling, zoveel mgelijk geld extra verdienen naast de riante inkomsten als adviseur en het werk voor de universiteit. Geen enkele reflextie heeft u getoond op de wereld waarin wij leven. Een wereld waar elke seconde iemand overljdt aan eenvoudig te genezen ziekten.
  U heeft daar blijkbaar geen boodschap aan en gaat er vandoor met gestolen geld van onze gemeenschap.

  Rijk Scheer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.