Vrees voor zeer jonge griepdoden

Omdat kinderen tot vijf jaar extra kwetsbaar zijn, is het ‘een kwestie van tijd’ voordat peuters en kleuters gaan overlijden aan de Mexicaanse griep. Daarvoor waarschuwt het RIVM.

“Kleintjes komen in de moeilijkheden door griep doordat ze nog zo fragiel zijn. Een beetje dikke slijmvliezen en zo’n dun kanaaltje zit al verstopt”, meldt epidemioloog Jim van Steenbergen in het AD.

Volgens het RIVM bestaat een relatief groot deel van de ziekenhuispatiënten met griep uit heel jonge kinderen van wie sommige op de intensive care liggen en is het ‘bijna onvermijdelijk’ dat er dodelijke slachtoffers binnen deze groep gaan vallen.

Viroloog Ab Osterhaus adviseert ouders ‘bij de eerste tekenen van kortademigheid meteen de huisarts te bellen’. Volgens hem hebben jonge grieppatiënten in Nederland de beste kansen, dankzij de nieuwste technieken die we in huis hebben.

De Gezondheidsraad buigt zich komende week over een griepvaccin voor jongeren. Deze groep komt nu nog niet in aanmerking voor een griepvaccin.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Mexicaanse griepdoden in Nederland van 6 naar 11
Lees ook:Griepgolf komt na de zomer
Lees ook:Griepprik bezorgt huisarts overuren
Lees ook:Deel zorgpersoneel moet wachten op griepprik
Lees ook:Grootste prikcampagne ooit vandaag van start

2 reacties op “Vrees voor zeer jonge griepdoden

 1. Jongstra

  12-jarigen hebben 13 vaccinaties gehad.
  Bedenk hierbij eens dat alle tweejarigen al vijf maal zijn gevaccineerd met kwik- en aluminium-houdende stoffen en dat alle 12 jarige meisjes zelfs al 13 vaccinaties hebben gehad waar de HPV-prik van dit lopende jaar er ook eentje van was. Dit jaar kregen ook alle meisjes van 13 tot 16 jaar deze HPV-prik.
  Is het dan verwonderlijk dat juist deze groep kinderen heel gevoelig is voor het nieuwe griepvirus? Hun weerstand is al zo verlaagd door een chronisch zink en vitamine D tekort, onstaan door alle vaccinaties. En dan wil men deze groep ook nog “ preventief” gaan inenten tegen de Mexicaanse griep……. wonderbaarlijk.

  Het RIVM wil het huidige vaccinatieprogramma ook nog verder gaan uitbreiden. Dat betekent dat in 2010 alle meisjes van 12 jaar 23 vaccinaties hebben gekregen. Is het dan verwonderlijk dat juist deze groep kinderen erg vatbaar zijn voor allerlei griepvirussen en er eventueel aan zouden kunnen overlijden??

    /   Beantwoorden  / 
 2. Iem

  Google eens op >vaccins zijn bijgeloof<.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.