WHO bezorgd om angst voor griepprik

“Het baart ons al zorgen als mensen, die toegang tot inentingen hebben, daar geen gebruik van maken”, zei Wereldgezondheidsorganisatie woordvoerder Gregory Hartl in Genève.

“Het vaccin is een van de beste middelen die er in de bestrijding van de pandemie voor handen zijn”, zei Hartl. “De nadelen om zich te laten inenten, wegen niet op tegen de voordelen”. Hartl wees er op dat het agressieve H1N1-virus kan veranderen – ofwel afzwakken of versterken.

Volgens Hartl moeten vooral zwangere vrouwen zich laten inenten omdat die veel meer gevaar lopen dan andere mensen. “Er zijn belangrijke redenen dat risicogroepen zich laten vaccineren”, voegde de zegsman eraan toe. Daartoe behoren ook werknemers in de gezondheidszorg.

Volgens Hartl zijn er wereldwijd momenteel minstens 5.700 bevestigde dodelijke Mexicaanse  griepslachtoffers te betreuren.

Bron: De Standaard

Lees ook:Twijfels zwangeren om griepvaccin
Lees ook:Grote onduidelijkheid over griepprik zwangeren
Lees ook:Griepvirus eist tol bij zwangeren
Lees ook:Vaccin Mexicaanse griep gevaarlijk?
Lees ook:Griep en zwangerschap: moeten alle zwangere vrouwen gevaccineerd worden?

19 reacties op “WHO bezorgd om angst voor griepprik

 1. Robv

  Ik ga die prik echt niet halen.

  Sla het internet erop na, lees eens wat meer over vaccinaties in het algemeen.

  En dat spul willen ze nu al ongeboren kinderen geven. Fijne ouder als je dat doet

  Rob

    /   Beantwoorden  / 
 2. Iem

  Het zal mij een zorg zijn dat de WHO zich zorgen baart om angst voor een griepprik.
  Ik laat me niet inenten met een dodelijke gifspuit. Dat goed gelovige mensen dit wel doen baart mij grote zorgen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mariet

   “Sla het internet er maar op na”.
   Wellicht ten overvloede: lang niet alles wat op het internet staat is waar. Sterker het meeste niet of het klok en klepel verhaal ‘
   Als u werkelijk iets wil weten wat ook nog wetenschappelijke basis heeft dan kijkt u op Pubmed.com hier staan alle wetenschappelijke artikelen die de afgelopen tientallen jaren zijn gepubliceerd in alle wetenschappelijke medische tijdschriften. Zoek naar review en vind uw antwoord.
   Maar ik krijg de indruk dat veel mensen alles aan nemen wat Jan met welke pet dan ook op schrijft…. Vooral uit de hoek van mensen die angst hebben voor straling en aspartaam komen de meest wonderlijke en domme beweringen nu over het vaccin.
   Kortom mensen gebruik uw gezonde verstand.

   Mariet ( arts)

     /   Beantwoorden  / 
  2. karel

   Het is toch tamelijk sneu dat we onszelf weer zo bang lopen te maken voor een prikkie. Ik ga hem uiteraard wel halen, want als ze ons dood hadden willen hebben, dan hadden ze vast wel wat anders bedacht dan zo’n gecompliceerde, dure, tijdrovende inentingsoperatie.

     /   Beantwoorden  / 
   1. roosje

    ja inderdaad bij ons stoppen ze co2 onder het dorp wat denk je als dat gaat lekken binnen 2 minuten 45000 mensen en alles wat leeft weg over een echt ondoordacht tegen de grondwet in druisend expiriment gewoon halen die prik en mensen ga nou niet in op die kwakzalver middeltjes die kosten een vermogen die je uit je eigen zak moet betalen en hier is door een homeopaat met zijn grote antie vaccinatie campange al een kindje dood denk je dat deze moeder bij hem verhaal kan halen ik ben er voor geen homeopaten met zelfverijkings campanges te spekken

      /   Beantwoorden  / 
 3. Iem

  Een wetenschappelijke basis houdt niet in dat er werkelijk wetenschappelijke bewijzen zijn. Hoe denken de wetenschappers over de giftige componenten in vaccins, zoals aluminium hydroxine, thimerosal(verboden sinds 2006), squaleen etc, etc. Dat zijn toch onderzochte stoffen die zwaar giftig zijn voor lichaam en geest?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mariet

   Een interview met een anoniem iemand kan ik absoluut niet serieus nemen. Als degene echt iets te melden heeft zou hij / zij dat met naam en toenaam doen.

   Volgens mij vallen dergelijke interviews in dezelfde catogorie als de hoax mailtjes over bestanddelen in deodorant die borstkanker zouden veroorzaken. Ook die zijn altijd verstuurd door iemand, die iemand kent, die iemand kent die als arts in een ziekenhuis werkt. Maar nooit staat er een naam, afdeling of telefoonnummer bij. Kortom voor mij valt dat in de catogorie kettingbrieven.

   Overigens wil ik niet beweren dat er gevaarlijke stoffen bestaan die giftig zijn, ik wil alleen voldoende onderbouwde informatie.

   Groet

     /   Beantwoorden  / 
   1. Ron

    Goh Mariet, heb jij de uitzending van Netwerk niet gezien? In deze uitzending geven meerdere deskundigen toe dat er over de effecten op langere termijn NIKS BEKEND IS! http://player.omroep.nl/?aflid=10250120

      /   Beantwoorden  / 
 4. Iem

  Beste Mariet kom zelf eens met goed onderbouwde en bewijsbare informatie over vaccins? Ik weet wel dat artsen niet graag hebben dat Jan met de pet graag kennis opdoet op internetsites. Dat betekent voor mij patiënten dom houden. U weet wel kennis is macht. Ook begrijp ik dat er diverse sites zijn die valse verhalen vertellen. Toch zijn er artsen die klokkenluiden en dat is maar goed ook. Die tijd van alles maar voor zoete koek slikken hebben we gehad. Zo ook tegen artsen opzien! Al wat er in medische tijdschriften geschreven wordt hoef je ook niet allemaal te geloven omdat er geen echte wetenschappelijke bewijzen voor zijn maar wetenschappelijke experimenten. Waarom komen er steeds meer zieken. Niet omdat de medische wetenschap de gezondheid bevordert. De Farma en Voedingsindustrie zijn de boosdoeners. Er is een mooi boek geschreven ook toevallig door een arts, getiteld *Honderd jaar medische leugens*.

    /   Beantwoorden  / 
 5. M. Tabaczek

  de WGO maakt de mensen zelf bang met het artikel dat alle testresultaten van het vaccin pas in december beschikbaar zijn en dat er toch veel bijwerkingen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ron

  Er is in 2004 een onderzoek geweest op kinderen in Vietnam (zie SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS, Focetria)
  De fabrikant zelf zegt dat het niet wordt aanbevolen kinderen tot 8 jaar te vaccineren, en wat zeg Klink en zijn ‘’deskundigen’’?
  Dit met in het achterhoofd de enorm kleine kans om op de IC te belanden door de griep of erger?
  Wie is hier nu ondeskundig?
  De deskundigen van de overheid, dat vrij selecte clubje of de tegenstanders?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Bianca

  Hoi
  dacht er ook zo over,van zal allemaal wel meevallen,totdat ik opgenomen
  werd voor iets heel anders in het Slootervaart Ziekenhuis,en tot onze stomme
  verbazing doodzieke kinderen en volwassenen die griep hadden,zat daar eens
  op het bankje,vele malen,en zag dat dit geen grapje met een happy end was.
  Doodzieke kinderen getild door bezorgde ouders en was heel simpel,wattenstaafje met speeksel en bij verdachte personen al garantaire.
  Tot mijn stomme verbazing zagen wij meerdere met deze griep en ai was heftig,
  maar door snel ingrijpen van deze arts met zijn team heb ik er meerdere blij erna het ziekenhuis zien verlaten,dus nu denk ik er heel anders over,dit was
  al voor Pauw en Witteman en viel ons ook op veel kinderen,deze arts en ik zag
  het als buitenstaander ook, kinderen o jee,lekker hypocriet dat andere artsen
  zeggen niet komen met je kinderen want dan zitten we vol en die grieppoli is raar,nou kan jullie allemaal zeggen,voor velen kwam dit goed uit met een goede behandeling na doodziek op de ic in garantaire,na het programma Pauw en witteman reageren huisartsen apatisch,kunnen ze telefonisch wel af,en wat gebeurt er,ja er sterven kinderen en ja huisarts maakt telefonische fout,geef maar een paracetamolletje,nou ben me als buitenstaander een hoedje geschrokken,deze griep wens je niemand toe ,dus meer grieppoli’s aub en
  enten,en dokter brandjes en team een pluim namens mij,familie en vrienden,
  u rent uw benen uit u lijf en ja alle kinderen hebben recht op onderzoek,en vaccinatie,want tjonge jonge dit was volgens mij nog maar het begin ,en als dit erger wordt vrees ik met grote vrezen,daar zat ik dan iedere dag op het bankje
  en zag doodzieke patiënten,denk er nu wel heel anders over,ga zo door en voor de andere artsen,dit is geen bureauarts,dit is een heel fijn persoon en verstaat zijn vak,
  Gr. Bianca
  ps:bedankt voor de goede uitleg bij Pauw en witteman

    /   Beantwoorden  / 
 8. Yana

  Geloof niet echt in dat inenten dat je zou beschermen tegen die ene speciale griep.
  En wat dan met die andere virale infecties ?
  Wil gewoon een sterke immuniteit opbouwen waardoor geen enkele virale infectie me klein krijgt.
  Ik neem nu gedurdende 4 maanden een immuniteitsversterkend product (puur plantaardig) en heb niet de minste last van enige verkoudheid, griep, sinunsitus of wat dan ook. Voor mij hoeft die inenting dus echt niet. Ik zweer bij dit product. (www.phyt.be)

    /   Beantwoorden  / 
  1. roosje

   goede pr voor de homeopaten in mijn visie zijn de die hard antie vaccinatie strijders en homeopaten massa moordenaars met hun kwakzalver middeltjes ik heb teveel slecht ervaringen mijn vader zijn leven was bijna over door een kwak zalver middeltje waar hij dan ook nog eens 289 euro voor vier flesjes moest betalen lang leven de wetenschap en de geweldige artsen

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.