Poolse minister van Gezondheid weigert bevolking griepprik

Eva Kopacz, de Poolse minister van Gezondheid, heeft tijdens een verhit debat in het parlement gezegd dat zij – als huisarts met meer dan twintig jaar ervaring – weigert toestemming te geven om het vaccin tegen de Mexicaanse griep aan miljoenen Polen te verstrekken.

Volgens de minister is er vrijwel niets bekend over de veiligheid en bijwerkingen van de vaccins, en is wereldwijd gebleken dat de Mexicaanse griep véél milder is dan een normale seizoensgriep. Zij benadrukte dat van alle 193 Polen die de Mexicaanse griep hadden hebben gekregen, er niet één overleden was

Minister Kopacz verklaarde tevens dat het geheime contract dat de Poolse regering had moeten sluiten met farmaceutische bedrijven die het vaccin produceren, meer dan twintig clausules bevat die strijdig zijn met de Poolse wetgeving. Ook stelde ze dat de gezondheid van de Poolse bevolking voor haar belangrijker is dan de kassen van de farmaceutische industrie te spekken.

Volgens de minister is niet duidelijk wat er precies in de griepprikken zit en is het vaccin niet voldoende getest. Ook vindt ze het vreemd dat maar 13% van de Duitsers zich laat inenten tegen het Mexicaanse griepvaccin en dat farmaceutische bedrijven weigeren om verantwoordelijkheid voor hun producten te nemen. In de Verenigde Staten zijn zowel de overheid als de farmaceutische bedrijven wettelijk gevrijwaard van schadeclaims.

Bron: Xandernieuws

Lees ook:4200 kalkoenen in Polen geruimd wegens vogelgriep
Lees ook:Mexicaanse griep stelt niks voor
Lees ook:Indonesië levert weer monsters vogelgriep aan WHO
Lees ook:Gevaarlijke variant H5N1 op Poolse boerderij
Lees ook:Griepvaccin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.