Kinderen tegen Mexicaanse griepprik

Een ruime meerderheid – 62 procent –  van de Nederlandse kinderen wil, als het aan henzelf ligt, geen prik tegen de Mexicaanse griep, volgens het NOS Jeugdjournaal.

Het overgrote deel van de kinderen – 82 procent – is niet bang om de Mexicaanse griep te krijgen en wordt ook niet angstig door het vele nieuws over de griep.

Ruim driekwart van de ondervraagde kinderen vindt vaccinatie “niet nodig”. Een kwart wil geen prik omdat het “eng is” en 19 procent omdat “het toch niet helpt”.

Van de kinderen die wél gevaccineerd willen worden, wil de helft dat om anderen niet te besmetten. Veel kinderen hopen ook door de prik zelf niet ziek te worden. Ongeveer één op de tien wil zich laten inenten omdat ze bang zijn dood te gaan aan de Mexicaanse griep.

Aan het onderzoek deden 2072 kinderen mee van 9 tot en met 14 jaar. De uitslag is vanavond te zien in het NOS Jeugdjournaal om 18.45

Advies

Maandag brengt de Gezondheidsraad advies uit aan minister Klink van Volksgezondheid of alle kinderen in Nederland tegen de Mexicaanse griep ingeënt moeten worden.

De Mexicaanse griep maakt niet veel slachtoffers, maar onder hen zijn wel meer kinderen dan bij gewone griep

Bron: NOS Journaal

Lees ook:Uitstel vaccinatie voor kinderen met griep
Lees ook:Uitstel vaccinaties tegen kinderziekten
Lees ook:Griepprik bij verzorgers redt ook patiënt
Lees ook:Iedere griepuitbraak begint bij kinderen
Lees ook:Tweede vaccinatieronde Mexicaanse griep

Eén reactie op “Kinderen tegen Mexicaanse griepprik

  1. wim jansen

    Verstandige kinderen, die geen prik willen. Het is haast onmogelijk dat ze al gelezen zouden hebben dat het een ongewoon mild virus is, dat deze “pandemie” tot nu toe minder doden veroorzaakt dan de normale seizoensgriep. En ze hebben vast niet gehoord dat de WHO geadviseerd heeft het experimentele vaccin niet op kinderen onder de 10 los te laten, waar het nog helemaal niet op getest is. Ook weten ze wellicht niet dat de kinderen die tot nu toe “aan de griep” bezweken ZONDER UITZONDERING onderliggend lijden hadden, ook al is dat soms angstvallig uit de pers gehouden. Kinderen zijn nog minder bang voor de prik dan hun ouders voor alle angstverhalen van Klink, RIVM en Novartis C.S. . Gelukkig maar. Weet u nog wat het kind in het sprookje van de Nieuwe kleren van de keizer riep? “Hij loopt in z’n blote kont!!!” Laat al die door Big Farma betaalde keizers maar gauw de kleren krijgen!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.