Geen griepprik voor crècheleidsters

Het ministerie van Volksgezondheid is niet van plan om personeel dat werkt in de kinderopvang te vaccineren tegen de Mexicaanse griep.Vaccinatie Zorg  – het grootste inentingsbedrijf in Nederland  – wordt platgebeld door crèches met de vraag of het personeel een prik kan krijgen. “Maar we moeten de crèches helaas teleurstellen. Medewerkers van kinderdagverblijven behoren niet tot de risicogroepen. Aan die regel hebben wij ons te houden”, aldus directeur Frans Akkermans

Woordvoerder Anneke Wybenga van de Gezondheidsraad voegt daaraan toe dat er ‘ergens een grens getrokken moet worden’. “In sommige gevallen is het misschien logisch leidsters van een kinderdagverblijf ook in te enten, maar de Gezondheidszorg geeft advies op hoofdlijnen. En de huisgenoten van heel jonge baby’s hebben over het algemeen het meeste contact met het kind.”

Crèchepersoneel is het daar niet mee eens en spreekt over een gat in de bescherming van baby’s tot zes maanden. De MO-groep Kinderopvang overweegt aan te dringen op uitbreiding van de term ‘huisgenoten’. “Al is het wel moeilijk in kaart te brengen wie wel en wie niet intensief contact heeft met baby’s. En misschien zijn er niet genoeg vaccins.”

Bron: De Telegraaf

Lees ook:H1N1 lijkt op gewone griep
Lees ook:Mexicaanse griep en zwangerschap
Lees ook:Uitstel vaccinatie voor kinderen met griep
Lees ook:Mexicaanse griepprikken voor jeugd maand later
Lees ook:Kinderen niet dood door griepvaccin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.