Amsterdam start vaccinatie tegen Mexicaanse griep

De GGD Amsterdam start maandag 23 november 2009 met de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Maar alleen mensen die een persoonlijk geadresseerde uitnodigingsbrief hebben ontvangen worden gevaccineerd! De uitnodiging ontvangt u in de week van 16 t/m 20 november.

Wie worden uitgenodigd?

Kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar- huisgenoten van kinderen van 0 tot en met 5 maanden. ‘Huisgenoten’ zijn zij die op het moment van uitnodigen formeel op hetzelfde adres staan ingeschreven bij de Gemeentelijke Basis Administratie, als het kind tussen de 0 tot en met 5 maanden.

De vaccinatie bestaat uit twee prikken. De eerste prik geeft de GGD op 23 en 24 november. De tweede prik op 14 en 15 december. In de uitnodiging staat op welke dagen en hoe laat u verwacht wordt.

Waar wordt geprikt?

De vaccinaties vinden alleen plaats in het RAI Congrescentrum. Dit vanwege de korte voorbereidingstijd en het grote aantal te vaccineren mensen. De RAI is gekozen vanwege de ligging, goede bereikbaarheid en parkeerfaciliteiten.

Bron: GGD Amsterdam

Lees ook:Tweede vaccinatieronde Mexicaanse griep
Lees ook:Uitstel vaccinatie voor kinderen met griep
Lees ook:Feiten over de Mexicaanse griep
Lees ook:Uitstel vaccinaties tegen kinderziekten
Lees ook:Kinderen niet dood door griepvaccin

Eén reactie op “Amsterdam start vaccinatie tegen Mexicaanse griep

 1. Ron

  Er wonen in Nederland ruim 16000000 miljoen mensen, 22 zijn overleden waarvan 1 persoon helemaal gezond was.
  De kans om als niet al te gezond persoon aan de griep te overlijden is nu
  0.0000275625 %
  Echter natuurlijk is dit is een moment opname.
  Stel dat de griep (waar het niet op lijkt want zelfs volgens de overheid is de griep mild en het aantal mensen op de intensive care neemt af) erger wordt en in een slecht scenario het dodental verdubbeld.
  Dan is de kans voor een niet gezond persoon dus 0.00011025 oftewel ongeveer tweemaal zoveel kans als dat je getroffen wordt door de bliksem.
  Dan nog is dit statistiek en kan je de kans nog verkleinen door aan je weerstand te werken.
  Dat heeft zin omdat er meer mensen zijn overleden met een zwakkere weerstand, simpel.

  ”Een klein clubje medici beheerst de discussie of mensen zich nu wel of niet moeten laten inenten, zegt massapsycholoog en mediadeskundige Jaap van Ginneken. ”Dat groepje deskundigen duldt geen tegenspraak van buiten. Het beeld is daardoor te eenzijdig.” Van Ginneken verwacht dat het aantal mensen dat zich niet zal laten vaccineren veel hoger zal liggen dan verwacht. ”’ (bron het parool)

  ”Voor viroloog en hoogleraar medische biotechnologie Huub Schellekens is daarmee een voorlopig ‘hoogtepunt in de hysterie’ bereikt. ”Ik kijk liever naar Pino dan naar Roel Coutinho. Bij de gewone wintergriep vallen elk jaar duizend doden. Daar hoor je niemand over. Nu komt het RIVM bij elke dode met een persbulletin. Het wordt veel belangrijker gemaakt dan het is.”” (bron het parool)

  ”BERLIJN – De farmaceutische industrie voedt de angst voor de Mexicaanse griep. De Mexicaanse griep is niet gevaarlijker dan de gewone griep. Integendeel: het aantal gevallen is ”belachelijk” klein vergeleken met andere griepgolven.
  Dat zegt de longarts en SPD-parlementariër Wolfgang Wodarg volgens Duitse media vrijdag.Dit is big business voor de farmaceutische industrie, aldus Wodarg. Volgens hem heeft de lobby van de farmaceutische industrie zijn belangen weten door te drukken in de politiek. Normaal is nooit van tevoren bekend hoeveel griepvaccins verkocht kunnen worden. Nieuw is nu dat de regering de farmaceutische industrie een verkoopgarantie geeft, aldus Wodarg.” (bron verschillende media waaronder de volkskrant)


  ’In het begrotingsdebat, waar in het begin veel aandacht was voor de griep, kwam ook de bestelling van de vaccins aan de orde. Klink zei dat hij niet kon weten dat een deel van de bestelde 34 miljoen doses te laat zou komen. „We wisten wel dat het een levend product was. Het bereidingproces had meer voeten in de aarde.” Onduidelijk blijft nog de vraag wie opdraait voor de kosten van de naar verwachting ruim 20 miljoen vaccins die pas in januari en dus te laat door de fabrikanten worden geleverd. De producenten hebben bij de minister geheimhouding van de contracten afgedwongen. ‘’ (bron NRC)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.