Mexicaanse griep breidt zich uit

De Mexicaanse griep breidt zich uit in Nederland. Hoewel er volgens het RIVM nog steeds sprake van een milde epidemie, staat Nederland op het punt over te gaan naar een ‘matige epidemie’.

Toch verandert er niets aan het beleid als het niveau van matige epidemie wordt bereikt. Daar is sprake van als het aantal mensen met griep boven de twintig komt per tienduizend inwoners. Nu hebben van elke tienduizend mensen er 18,4 griep.

De griepcijfers worden opgesteld met het aantal meldingen van huisartsen over de griep. Er wordt alleen nog steekproefsgewijs getest op H1N1. Van alle testen van de afgelopen week op griep was de helft positief. Bij de andere helft ging het vermoedelijk om een ernstige verkoudheid. Er is nog geen andere griep in Nederland dan de Mexicaanse.

Het effect van de vaccinaties is (nog) niet te zien omdat nog lang niet alle risicogroepen zijn ingeënt dn in veel plaatsen het inenten nog maar net is begonnen, of moet beginnen.

In Nederland is verder voor de tweede keer een Mexicaanse griepvariant ontdekt die resistent is Tamiflu. Maar dat is volgens het RIVM geen reden voor paniek omdat deze variant zich minder snel zal verspreiden en uiteindelijk zal verdwijnen.

Lees ook:Griep nu een epidemie
Lees ook:Mexicaanse griep uitgeroepen tot pandemie
Lees ook:14-jarig meisje overleden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griepdoden in Nederland van 6 naar 11
Lees ook:Opnieuw twee doden Mexicaanse griep

Eén reactie op “Mexicaanse griep breidt zich uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.