H1N1 lijkt op gewone griep

De Mexicaanse griep lijkt veel op een gewone griep. De meeste kinderen krijgen koorts, keelpijn, spierpijn, blafhoest (‘croup’) en voelen zich ziek. Vooral kinderen jonger dan vijf jaar hebben een verhoogde kans op een ernstig verloop en een grotere kans om in het ziekenhuis te belanden. De vaccinatie moet dit voorkomen.

Het vaccin is nog niet getest op baby’s tot en met vijf maanden oud. Om hen toch te beschermen worden daarom hun huisgenoten gevaccineerd. Voor gezonde mensen is de Mexicaanse griep niet gevaarlijker dan de gewone griep. De klachten verdwijnen meestal na twee tot zeven dagen. Het hoesten kan langer aanhouden.

Mensen met een andere ziekte of aandoening kunnen wel ernstiger ziek worden van de Mexicaanse griep. De GGD zorgt deze week voor de vaccinatie van naar schatting een miljoen kinderen tot en met vier jaar en huisgenoten van baby’s.

Bron: BN/De Stem

Lees ook:Feiten over de Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep: feitenoverzicht
Lees ook:Kinderen niet dood door griepvaccin
Lees ook:Uitstel vaccinatie voor kinderen met griep
Lees ook:Tweede vaccinatieronde Mexicaanse griep

Eén reactie op “H1N1 lijkt op gewone griep

  1. roosje

    ik vind het ook mooi ik ben vannochtend met mijn dochtertje geweest en petje af en dan nog wat ik vind het feit dat ze bij ons het co2 onder de grond gaan stoppen veel en veel erger dan de vaccinatie en ik vind dat ze alle mensen die tegen de vaccinatie zijn moeten beboeten die hebben straks met al hun fijne theorien heel veel doden op hun geweten

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.