Vogelgriep laait weer op in Azië

 

Een Chinese boer is besmet met vogelgriep, het eerste menselijke ziektegeval in een maand in het land.

In Indonesië is een 14-jarige jongen overleden aan het H5N1-virus en in Vietnam raakt pluimvee in steeds meer provincies besmet. Internationale organisaties waarschuwen voor de gevaren van dit oplaaien van het virus in Azië.

 

De 37-jarige Chinees heeft het virus onder de leden, hoewel er geen bekende uitbraak van vogelgriep in de provincie Anhui is. Dat kan komen door de grootschalige vaccinatie van pluimvee in China, waardoor het aantonen van vogelgriep moeilijker is geworden.

 

 

Het overlijden van de Javaanse jongen brengt het dodental in Indonesië als gevolg van vogelgriep op 58. Het land meldt dat opnieuw een Javaanse is besmet: de 37-jarige vrouw is in een ziekenhuis opgenomen.

 

Lees ook:Jongen aan vogelgriep overleden in Indonesië
Lees ook:Nieuwe opmars vogelgriep in Azië en Afrika
Lees ook:Vogelgriep eist 58ste dode: 14-jarige Indonesische jongen
Lees ook:53ste vogelgriepdode in Indonesië
Lees ook:Vogelgriep slaat terug en breidt uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.