Drie Egyptische vrouwen gedood door H5N1

In Egypte is een 36-jarige vrouw maandag overleden aan de gevolgen van het H5N1-vogelgriepvirus. Het gaat al om het derde slachtoffer in minder dan een week, zo laat het Egyptische ministerie van Gezondheid weten. Volgens officiële cijfers bezweken in Egypte tot nu toe 18 mensen aan het virus.


Fardos Mohammed Haddad, afkomstig uit de provincie Menoufia in de Nijldelta, stierf in het ziekenhuis van Menouf, waar ze zaterdag met erg hoge koorts werd opgenomen.

Zondag had het ministerie van Gezondheid al het overlijden gemeld van de 25–jarige Fatma Fathi Mohammed. Zij werd op 27 december opgenomen in een ziekenhuis in de provincie Mansoura, in het noorden van het land, nadat ze in contact zou zijn geweest met zieke kippen

Vorige week woensdag overleed een eveneens 25-jarige vrouw aan de ziekte.

Het was voor het eerst sinds juli dat het H5N1-virus werd aangetroffen bij mensen in het Noord-Afrikaanse land. Egypte is, na Indonesië (94 doden) en Vietnam (46 doden), een van de meest getroffen landen.

Lees ook:Jonge Vietnamese vrouw sterft aan vogelgriep
Lees ook:Mexicaanse griep eist tweede dode in België
Lees ook:Vogelgriep doodt jonge vrouw in Egypte
Lees ook:Zes Egyptenaren ziek door vogelgriep
Lees ook:Weer een dode door vogelgriep in Indonesië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.