Overheid vraagt voorzorgsmaatregelen grieppandemie

Het kabinet heeft de gemeenten, provincies, waterschappen en de verschillende hulpdiensten gevraagd om voorbereid te zijn op een uitbraak van een wereldwijde griepepidemie. Dat is volgens de ministers Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Ab Klink (VWS) nodig om alle vitale sectoren in Nederland goed te laten doordraaien als er zo’n ziektegolf losbarst.

Bij de uitbraak van zo’n pandemie zullen veel mensen ziek worden, of niet kunnen werken omdat zij thuis voor zieken moeten zorgen, concluderen de bewindslieden. Door een tekort aan personeel zouden vitale voorzieningen zoals de voedsel- en drinkwatervoorziening, gas en elektriciteit en het werk van onder meer hulpdiensten in gevaar kunnen komen. Dat moet met een goed noodplan voorkomen worden.

Lees ook:Internet plat bij griepepidemie
Lees ook:‘Niet klaar voor epidemie’
Lees ook:Bedrijfsleven slecht voorbereid op Mexicaanse griep
Lees ook:Zorg moet doorgaan bij griepgolf
Lees ook:Bedrijven bereiden zich voor op griepgolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.