BBC documentaire over grieppandemie

Eind 2006 zond de BBC een documentaire uit over een mogelijke grieppandemie. Destijds ging de dreiging vooral uit van het H5N1-vogelgriepvirus. Nu echter blijkt het Mexicaanse griepvirus, een variant van het Spaanse griepvirus, H1N1, het meest bedreigend te zijn.  Maar of het nu het H5N1-virus is dat toeslaat of het H1N1-virus maakt weinig uit, want als het virus net zo aggressief reageert als in 1918 dan zijn de gevolgen niet te overzien.

Het gedramatiseerde programma van de BBC laat zien wat er kan gebeuren als er een pandemie uitbreekt. Er komen experts aan het woord die verwachten dat de volgende pandemie nog verwoestender zal zijn dan de Spaanse griep, die al aan 50 miljoen mensen het leven kostte. Zij verwachten dat honderden miljoenen mensen geinfecteerd raken en mogelijk zullen sterven.

Maar dat is nog lang niet alles. Kijkt u zelf maar!

Lees ook:In de greep van de griep
Lees ook:Gereconstrueerde Spaanse griepvirus doodt apen en lijkt op H5N1
Lees ook:Virus betekent vergif
Lees ook:Mexicaanse griep en varkensgriepvariant: kandidaat-woorden van het jaar
Lees ook:Virologen hebben weinig bewijs voor ontstaan van nieuwe pandemiesoorten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.