Hoe de Mexicaanse griep tegengaan?

Gewoon een derde van de Nederlandse bevolking aan de Tamiflu zetten en de hele Nederlandse bevolking twee maal met een vaccin prikken dat halsoverkop is getest. Dit blijkt veruit de voorkeur te hebben boven een voorlichtingscampagne over hoe je als individu je immuunsysteem kunt versterken met goede voeding, meer lichaamsbeweging en extra vitamine C en vitamine D.

Het zou een prachtige gelegenheid zijn om de Nederlander wat meer zelfredzaamheid bij te brengen, in plaats van weer eens de passiviteit te onderstrepen ten aanzien van de eigen gezondheid. Temeer daar de strategie en dus de publieke voorlichting een onverweachte wending heeft gekregen.

In het voorjaar stelden de deskundigen nog dat er gerede kans was dat een griep vergelijkbaar met de Spaanse griep van 1918 – met 20 tot 100 miljoen doden – wederom wereldwijd zou toeslaan. Nu is het probleem verlegd naar hoe de Nederlandse economie zo weinig mogelijk schade kan ondervinden van deze overwegend milde Mexicaanse griep, door haar te ‘sturen’ met het antivirusmiddel Tamiflu en vaccinatie.

Zijn deskundigen nu bezig hun gezicht te redden? Of moet de gelddans rond Tamiflu en het vaccin veilig gesteld worden? Er is geen enkele andere reden te verzinnen.

Bron: Ortho

Lees ook:Waarom worden miljoenen Nederlanders eigenlijk gevaccineerd?
Lees ook:Canadese overheid onderzoekt vitamine D bij Mexicaanse griep
Lees ook:‘Griep kost Mexico tientallen miljarden’
Lees ook:Vitamine D goed tegen verkoudheid en griep
Lees ook:‘Tamiflu helpt niet bij Mexicaanse griep’

Eén reactie op “Hoe de Mexicaanse griep tegengaan?

  1. Brok

    Het is waarschijnlijk een test (soort brandoefening) om te kijken hoe de bevolking zou reageren op vaccanatie wanneer het daadwerkelijk fout zal gaan met een extreem dodelijk virus. Alleen is nu wel duidelijk geworden dat het dan waarschijnlijk al lang te laat zal zijn voor een hoop mensen (nu helaas ook). Vooral doordat in het beginstadium zulke “goeie” (lees geen) preventieve maatregelen zijn getroffen op bijvoorbeeld Schiphol, grote festivals e.d. om verspreiding tegen te gaan. Het lijkt me tegen de tijd dat het echte killervirus gaat toeslaan, dweilen met de kraan open. Niet echt een geruststellende gedachte….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.