Wereldwijd 1800 Mexicaanse griepdoden

De Mexicaanse griep heeft wereldwijd al 1800 mensenlevens geëist, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De zwaarste tol wordt geëist op het Amerikaanse continent, waar de ziekte eind maart opdook. Daar overleden 1.579 mensen van de 105.882 geregistreerde zieken. Zuidoost-Azië volgt met 106 doden op 13.172 gevallen. Europa, waar de ziekte al 53 doden eiste van de meer dan 32.000 zieke mensen, staat op nummer drie.

In totaal heeft de griep volgens de WHO na de telling meer dan 182.166 mensen ziek gemaakt in meer dan 170 landen. De WHO benadrukt dat de cijfergegevens over zieken veel lager liggen dan in werkelijkheid omdat de landen die het zwaarst getroffen worden door de ziekte, niet langer systematisch analyses en statistieken bijhouden

Lees ook:Vogelgriepvirus maakt recordaantal doden in 2006
Lees ook:VS gestart met 250 miljoen vaccinaties Mexicaanse griep
Lees ook:Wat betekent griep?
Lees ook:De Spaanse griep in 1918 (deel 6)
Lees ook:Griepepidemie in Nederland is voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.