V.S. wil internet afknijpen bij grieppandemie

De regering van de Verenigde Staten heeft een aantal plannen om ervoor te zorgen dat het internet-dataverkeer gewoon door kan gaan, mocht er daadwerkelijk een grieppandemie uitbreken.

Wanneer een groot deel van de bevolking thuis zit, is de kans op netwerkverstopping groot. Mensen zouden dan vanuit huis kunnen gaan werken of meer online games gaan spelen of online video bekijken.

De capaciteit die netwerkleveranciers voor particulier internetgebruik gereserveerd hebben, zou dan onvoldoende zijn waardoor er problemen kunnen optreden.

Maatregelen die de overheid kan nemen om dit tegen te gaan, zijn:

- vragen of al die thuisgebruikers op vrijwillige basis minder willen internetten, hoewel die optie niet veel kans van slagen lijkt te hebben

- providers het internet laten afknijpen in gebieden waar extreem veel dataverkeer plaatsvindt. Om de maximum doorvoersnelheid te verlagen moet er wel eerst een soort noodwet worden aangenomen

- de toegang tot drukbezochte sites blokkeren. Een soort internetcensuur zoals China dat doet. Hoewel zoiets technisch haalbaar is, heeft een aantal providers al gezegd dit een slechte, subjectieve maatregel te vinden.

Bron: Computeridee

Lees ook:Internet plat bij griepepidemie
Lees ook:Veranderd vogelgriepvirus gevaarlijker voor mens
Lees ook:Pijnstiller verzacht symptomen Mexicaanse griep
Lees ook:De evolutie van een griepvirus
Lees ook:‘Juiste reactie kan pandemie voorkomen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.