Reacties huisartsen te laks bij Mexicaanse griep

Jonge kinderen lijken de kwetsbaarste prooi te worden van de snel om zich heen grijpende Mexicaanse griep.

Ouders klagen echter dat sommige huisartsen, in deze risicovolle tijd, ernstige luchtwegproblemen onvoldoende serieus nemen.

Verschillende ouders meldden de afgelopen dagen dat hun kind uiteindelijk in het ziekenhuis terechtkwam, hoewel de huisarts slechts een aspirientje had geadviseerd, of de situatie nog even wilde aanzien.

Lees ook:Overleden kind Mexicaanse griep kreeg pijnstiller
Lees ook:Massaal naar eerste hulp door Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep en zwangerschap
Lees ook:Wat als je kind griep heeft?
Lees ook:Griepvirus op kinderdagverblijf

4 reacties op “Reacties huisartsen te laks bij Mexicaanse griep

 1. Silaz

  Ik kijk er totaal niet van op, onze huisarts heeft een keer verzuimd onze dochter te behandelen die longontsteking gehad. Vervolgens kregen we een standje van de vervangende arts een dag later. De andere dochter moest eerst 13 oorontstekingen krijgen voor we serieus werden genomen dat er iets niet klopte.

  Denk persoonlijk door o.a deze ervaringen en nog meer dat er veel te veel huisartsen rondlopen die niet kundig zijn, de ernst van iets niet goed kunnen inschatten. Waarschijnlijk gevoed door al die bezorgde moeders die vaak langskomen, waardoor een huisarts op een gegeven moment niet meer het verschil kan onderscheiden tussen ernst en iets wat wel weer overwaait.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Isia

  Beste Silaz,
  Verander je huisarts. Deze is niet “gezond”. Ik ken deze probleem al te goed. Alles gaat van zelf over – mentaliteit is een ernstige kwal van vele huisartsen. Het serieus nemen van klachten, een goede onderzoek en de juiste diagnose incl. begeleiding door een huisarts schijnt in sommige streken zeldzaam voorkomen. Snel vraagt een huisarts die “niets kan vinden” of je misschien wat extra stres hebt. Ik krijg veel stres als ik naar mijn huisarts ga, omdat ik het gevoel heb dat hij zijn diplomma’s met net voldoende heeft behaald. Succes!

    /   Beantwoorden  / 
 3. wim jansen

  Het is altijd gemakkelijk om een huisarts ergens de schuld van te geven. De huisarts is geen wonderdoener maar ook maar een gewoon mens. Bovendien probeert de overheid mensen uit diens wachtkamer te houden, zodat ze elkaar minder besmetten. En er zijn percentueel maar weinig mensen met de Mexicogriep, alleen is iedereen door de minister, het RIVM en big-farma zo gek gemaakt dat the man in the street onmiddelijk denkt te sterven als er een kuchje klinkt.

  Natuurlijk, het is onvoorstelbaar droevig als je kind overlijdt aan griep, of een ongeval, of …., maar daarvoor hoef je nog geen hele bevolking acuut te vergiftigen met experimenteel vaccin dat gevuld is met allerlei geheimgehouden troep. Gezond leven redt meer zieken dan pillen geven! En zeker koortsremmers als paracetamol, aspirine etc. zijn UIT DEN BOZE: al tijdens de Spaanse griep (1918) viel op dat de sterfte hoger was als de koorts (en daarmee de afweer) werd onderdrukt. Spons een koortsig kind liever af met lauw water en geef Oscillococcinum, een homeopatisch middel dat staat op de site van….de WHO. Hoor je het ook nog es van een ander!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ed

  De meeste huisartsen die kritiek hebben op dit beleid, hebben meestal de grootste problemen met zichzelf te begrijpen, want een doctoraal geeft geen garantie, dat je dan ook een geneesheer bent,
  dus bij twijfel naar de grieppoli Slootervaart om
  een test de laten doen en binnen een half uur heeft men de uitslag, hartstikke fijn !!!
  Ga zo door Slootervaart Ziekenhuis,en met name Dokter Brandjes en team !!!

  Ed

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.