Mexicaans griepvirus gemuteerd en kan gevaarlijker worden

Een gemuteerde vorm van het Mexicaanse griepvirus H1N1 heeft zeker vier mensen het leven gekost, twee in Frankrijk en twee in Noorwegen. De nieuwe variant is ook opgedoken in Brazilië, China, Japan, Mexico, Oekraïne, VS en in Nederland.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt de nieuwe, zeer zorgwekkende ontwikkelingen scherp in de gaten.

Virussen muteren continue. Daarom benadrukken experts altijd de mogelijk te verwachten veranderingen van het virus, die volgens hen veel meer schade kunnen aanrichten dan de huidige milde vorm. Zo ging het immers indertijd ook met de Spaanse griep van 1918. Het virus was mild tijdens de eerste golf in de eerste helft van het jaar, maar veranderde aan het eind van het jaar in een zeer ernstige vorm die binnen een paar maanden tientallen miljoenen mensen doodde.

Volgens Ab Osterhaus van het Erasmus MC in Rotterdam is het gunstig dat het gemuteerde virus nog gevoelig blijkt voor de huidige antivirale middelen. Hoewel in Nederland al een patiënt niet meer reageerde op de virusremmer Tamiflu. Volgens Osterhaus zijn de meeste mutaties ’uitgedoofd’.,,Maar het kan natuurlijk riskant worden als verschillende mutaties zich tegelijkertijd voordoen en elkaar versterken. Je weet niet wat er dan gebeurt.”

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Het verschil tussen vogel- en mensengriep
Lees ook:‘Miljoenen griepdoden’
Lees ook:Eerste Nederlander gedood door gemuteerd Mexicaans griepvirus
Lees ook:Amerikaanse onderzoekers hebben nieuw vaccin vogelgriep
Lees ook:Resistent griepvirus in omloop, maar nauwelijks in Nederland

Eén reactie op “Mexicaans griepvirus gemuteerd en kan gevaarlijker worden

 1. Redczus H.Jurgens

  Breek mij mijn bek niet open zeggen ze hier in Friesland maar Ab Oosterhaus is meer als verdacht.

  Hij is dubieus en hij loog tegen mij persoonlijk toen ik hem en zijn medewerkers in 2006 vroeg naar de ontdekker van het H5N1virus. Eerst stelden ze allemaal dat niemand wist wie dit virus had ontdekt, op zich al een opmerkelijk feit over dit zogenaamde ook Spaanse griep szenarioachtig virus.

  Maar toen ik uiteindelijk hem met het filmpje confronteerde waarin hij zichzelf als ontdekker uitgaf werd het verdacht stil.

  Tot dat ik feitelijke congruente sequenties van de zogenaamde gemuteerde virussen op documenten ondertekend door degene die dit rondbazuint ontvang vermoed ik dat het onschuldige mutaties zijn die door gochelaars zoals Oosterhaus gebruikt worden.

  Wie wil kan zelfs de WHO als die dit zo stelt beter op attenderen dat ze deze feiten maar moeten documenteren anders komen zeker na april een aantal rechtszaken op de rol te staan.

  Dat Oosterhaus internationaal nu in het vizier wegens corruptieverdacht enz. terecht gekomen is begrijp ik al te goed.
  http://polskaweb.eu/influenza-a-ein-gigantischer-korruptions-skandal-46356245723567.html

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.