KNMP tegen bedrijfsinkoop Tamiflu

Apothekersorganisatie KNMP keurt de massale inkoop van het griepmedicijn Tamiflu door bedrijven af. Tegen het advies van de apothekersorganisatie in hebben bijvoorbeeld energieleverancier Essent en voetbalclub Feyenoord de virusremmer ingeslagen.

De bedrijven laten hun personeel uit voorzorg Tamiflu slikken om te voorkomen dat te veel mensen tegelijk ziek worden en het bedrijf stil komt te liggen.

Annemieke Horikx van de KNMP spreekt over „een onwenselijke praktijk” in een interview met radio 1. Uit voorzorg Tamiflu slikken raadt de apothekersorganisatie ten sterkste af. Er zijn bijwerkingen: misselijkheid en hoofdpijn.

De virusremmer is slechts zes weken werkzaam, terwijl een pandemie langer duurt. Mensen die er een tweede kuur aan vast plakken, doen daar onverstandig aan, omdat dit nooit is onderzocht. Intussen hebben apothekers dit jaar in Nederland al ruim 9.000 keer Tamiflu verstrekt, veelal preventief.

In Nederland liggen 5 miljoen kuren op voorraad. Inmiddels zijn 1.021 mensen besmet met het virus, 21 moesten worden opgenomen in het ziekenhuis en 1 patiënt is vorige week overleden.

Bron: MedicalFacts

Lees ook:Apothekers verwachten geen run op medicijnen
Lees ook:Griepmiddel heeft veel bijwerkingen
Lees ook:Japan waarschuwt Roche wegens zelfmoorden
Lees ook:Slimme Duitsers sloegen Tamiflu in
Lees ook:Mexicaanse griep vastgesteld bij 3-jarig kind in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.