Miljard aan griepremmers besteld

Westerse landen hebben al meer dan een miljard doses griepremmers besteld bij fabrikanten van medicijnen. Dit in verband met de uitbraak van de Mexicaanse griep en de mogelijkheid dat die in de komende maanden muteert naar een gevaarlijker variant.

Dat meldde een woordvoerster van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag. Een aantal landen, waaronder Nederland, Griekenland, Canada en Israël, hebben volgens de WHO-woordvoerster voldoende griepremmers ingekocht om hun hele bevolking te vaccineren.

Lees ook:Hoogervorst wil ook eerste griepprik
Lees ook:Uitstel vaccinatie voor kinderen met griep
Lees ook:Griepvaccin
Lees ook:Crucell krijgt geld voor vogelgriepvaccin
Lees ook:Waarschuwing nepmiddelen Mexicaanse griep

Eén reactie op “Miljard aan griepremmers besteld

  1. Mirjam Schmalen

    Helaas heb ik toch het idee dat lang niet iedereen -dus ik en mijn vriend ook niet- recht hebben op de vaccinatie tegen de mexicaanse griep.Onze leeftijd ligt bij ons allebei tussen de 25 en 40 jaar.Er zijn een hoop angstaanjagende berichten op het nieuws; terwijl misschien minder dan de helft van de Nederlandsche bevolking een vaccinatie mag krijgen.Kennelijk moeten er toch meer mensen sterven; dan dat er geld voor vaccinaties geleverd wordt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.