Eerste resistente Mexicaanse griepvirus in Nederland

Voor het eerst blijkt in Nederland een patiënt besmet met Mexicaanse griepvirus resistent te zijn tegen het antivirale middel Tamiflu. Bij de WHO zijn 39 van dit soort gevallen bekend. Gelukkig bleken resistente influenzavirussen zich in het verleden minder goed te verspreiden van mens op mens.

Om geen risico te lopen wordt het Nederlandse geval door de GGD nader onderzocht. Volgens het RIVM wordt de familie van de patiënt onderzocht op besmetting maar zijn er tot nu toe geen aanwijzingen dat het virus zich heeft verspreid.

De patiënt ligt in een ziekenhuis, waaruit kan worden afgeleid dat hij of zij er ernstig aan toe is. De resistentie hoeft volgens Coutinho van het RIVM in principe niet veel negatieve consequenties te hebben voor de overlevingskansen van de persoon, hoewel deze patiënt ook een afweerstoornis heeft.

Lees ook:Staat Nederland een grote uitbraak van de influenza A /H1N1 te wachten?
Lees ook:Mogelijke besmetting van mens op mens in Indonesië
Lees ook:Aantal griepgevallen loopt op
Lees ook:Besmetting met H5N1-virus lastig vast te stellen
Lees ook:Mexicaanse griep slaat toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.