Extra ontsmetting vanwege vogelgriep in Spanje

Vrachtwagens waarmee broedeieren of pluimvee van en naar Spanje worden vervoerd, moeten de komende tijd extra worden gereinigd. Minister Gerda Verburg (LNV) stelde vandaag 13 oktober een verplichte dubbele reiniging en ontsmetting in voor deze wagens omdat in Spanje vogelgriep is vastgesteld.

Op een bedrijf met leghennen bij Madrid, in Guadalajara, is maandag de H7-variant van het vogelgriepvirus gevonden. Deze variant is besmettelijk voor andere vogels. Alle dieren op het bewuste Spaanse bedrijf zijn intussen geruimd. Volgens het ministerie is er recentelijk geen pluimvee uit Spanje naar Nederland gekomen.

Lees ook:Woede over vogelgriep
Lees ook:Pluimvee moet opnieuw afgeschermd of hok in
Lees ook:Al maanden geen wilde vogels met vogelgriep gevonden
Lees ook:Geen spoor van vogelgriep op Nederlands bedrijf, wel op een tweede Britse boerderij
Lees ook:Vogelgriep in Koeweit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.