Waarschuwing

De World Health Organization (WHO) waarschuwt dat een nieuwe grieppandemie onvermijdelijk is. Hetzelfde doet het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat wereldfaam geniet voor het bestrijden van infectieziekten.

Het hoofd van dit 8500 medewerkers tellende instituut, Julie Gerberding meent dat de vogelgriep de grootste bedreiging voor de wereldbevolking vormt.

Influenzapandemieën hebben zich om de 11 tot 39 jaar voorgedaan. De ergste pandemie is van 1918: de zogenoemde Spaanse griep. Deze kostte wereldwijd 50 miljoen mensen het leven. De laatste pandemie dateert van 1968. Dat is 38 jaar geleden. Elk jaar wordt de kans op een pandemie groter. Voor virologen is het dan ook niet de vraag of er een nieuwe pandemie komt, maar wanneer… En wat dan…?

Lees ook:In de greep van de griep
Lees ook:In de ban van de griep: de grieppandemieën van de 20ste eeuw
Lees ook:De verschrikkingen van een grieppandemie
Lees ook:Nieuw: Van Spaanse griep tot Mexicaanse griep
Lees ook:BBC documentaire over grieppandemie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.