Verdere verspreiding griep onvermijdelijk

De Mexicaanse griep zal zich onvermijdelijk verder verspreiden. Maar een plotselinge toename van het aantal mensen dat sterft aan het H1N1-virus wordt niet verwacht. Dat heeft Margaret Chan van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO donderdag gezegd op een persconferentie in het Zwitserse Genève.

Volgens Chan is het niet eerder voorgekomen dat een pandemie zo vroeg in de ontwikkeling al ontdekt werd. Ook is het voor het eerst dat de verspreiding van een griepvirus zo nauwkeurig in beeld kan worden gebracht.

Lees ook:Vogelpestexpert topvrouw WHO
Lees ook:‘Mexicaanse griep nog niet op hoogtepunt’
Lees ook:Nieuwe WHO-baas waarschuwt voor vogelgriep
Lees ook:Mexicaanse griep in Frankrijk en minder agressief
Lees ook:Indonesië vertikt monsters vogelgriep aan WHO te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.