Vaccin tegen Mexicaanse griep niet risicoloos

Het vaccin tegen de Mexicaanse griep is niet zonder risico. Omdat het een nieuw virus is en bij het maken van het vaccin nieuwe technologie wordt gebruikt, heeft het mogelijk ernstige bijwerkingen.

Dat blijkt uit een advies van Wereldgezondheidsorganisatie WHO in de GPD-bladen. De eerste resultaten van het klinisch onderzoek onder volwassenen worden pas in december verwacht. Aangezien Nederland in september al wil beginnen met vaccineren, is dit veel te laat. Maar volgens de WHO kan het klinisch onderzoek pas in september gestart worden.

Een onderzoek is nodig, aangezien het hier om een nieuw virus gaat en men wil weten of het vaccin genoeg bescherming biedt en  geen ernstige bijwerkingen heeft.

Lees ook:Testen met vogelgriepvaccin
Lees ook:Deskundigen: de grieppandemie komt echt
Lees ook:Veelgestelde vragen over griepprik en griepvaccin (3)
Lees ook:Het is nog niet te laat om u te laten vaccineren tegen de seizoensgriep
Lees ook:Eerste succes met baanbrekend vogelgriepvaccin

3 reacties op “Vaccin tegen Mexicaanse griep niet risicoloos

 1. peter

  bron?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Liz

  Na enig nadenken had ik al besloten om die vaccinatie niet te nemen, alhoewel ik al 40 jaar of langer de normale jaarlijkse griepvaccinatie krijg.
  Het vaccin is te nieuw en nog niet genoeg onderzocht. Ik wacht nog even.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sophia

  Ik hoop dat de Nederlanders die niet in de verhoogde risico groepen vallen twee keer zullen denken voordat ze zich als “guinea pigs” laten inenten tegen deze voor hen niet gevaarlijke griep. Ik ben ervan overtuigd dat het risico van bijwerkingen hoger zal zijn dan het voordeel van de vaccinatie voor mensen buiten de verhoogde risicogroepen. Het krijgen van de griep is de beste “vaccinatie” en na genezing zijn er geen bijwerkingen met mogelijkheid van permanente of langdurige aandoeningen, zoals bij vaccinering wel het geval kan zijn. De verantwoordelijke ambtenaren en politici kan het kennelijk niet veel schelen dat er mogelijk ernstige bijwerkingen zullen zijn. Die denken alleen op korte termijn, zoals gewoonlijk. Ten eerste willen ze voorkomen dat er teveel mensen ziek worden omdat dat de economie geld kost. Ten tweede subsidieren ze op deze manier enorm de pharmaceutische industrie. De pharmaceutische industrie trekt weer aan het langste eind en die zullen dan later weer fantastische medicijnen ontwikkleingen om al die bijwerkingen te onderdrukken. En die medicijnen zullen dan ook weer bijwerkingen hebben en zo houden we iedereen lekker afhankelijk van al die rotzooi. Het idiote is dat die lange termijn bijwerkingen de maatschappij zeer waarschijnlijk veel meer geld kosten dan iedereen gewoon een paar weekjes ziek laten zijn. Maar ja, dat vereist lange termijn denken en dat is teveel gevraagd. Waarom zijn de mensen toch niet wat kritischer? Na alle bewezen leugens die men al jaren voorgeschoteld krijgt blijven ze het allemaal maar “slikken”. Jammer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.