Vaccinatieangst overspoelt Nederland

Verontruste moeders geven grieplezingen in het land. Actiegroep ‘De spuit blijft eruit’ verspreidt kaarten met verbodsborden met Mexicaanse hoed. Er verschijnen pamfletten in plaatselijke krantjes. Op prikmijmaarlek.nl kan een ‘verklaring van verzet’ worden getekend. En in Ommen is bij de politie aangifte gedaan van een voorgenomen misdrijf tegen het leven.

De vaccinaties tegen de Mexicaanse griep zijn begonnen en een golf van angst en wantrouwen overspoelt het land. Vandaag adviseert de Gezondheidsraad of ook kinderen in aanmerking komen voor de griepprik en dat wakkert de vaccinatiepaniek extra aan.

De stroom mails die bij griepdeskundigen, politici en media binnenkomt is onstuitbaar. Het zijn allemaal ‘uiterst urgente’ epistels, vol ‘schokkende informatie’ waarbij sprake is van ‘direct levensgevaar’. De boodschap: de inhoud van de vaccins is giftig maar dat wordt met opzet verzwegen.

FBI

Over de achterliggende redenen ventileren complotdenkers de meest woeste theorieën, waarbij ze verwijzen naar talloze internationale websites met namen als justanothercoverup en stopthevax. In het vaccin zou een nanochip zitten die burgers tot slaaf maakt.

En Wereldgezondheidsorganisatie WHO zou onderdeel zijn van een internationaal misdaadsyndicaat dat de wereldbevolking wil decimeren middels massale vaccinatie. Er is bij de FBI al een aanklacht ingediend tegen de WHO.

Dubieus

Hoogleraar klinische virologie Louis Kroes (Leids Universitair Medisch Centrum) maakt zich grote zorgen over de ‘dubieuze geschriften’ die ook hij in zijn mailbox aantreft.

Die complottheorieën zal ieder weldenkend mens naast zich neerleggen, hoopt hij, maar hij ziet om zich heen hoe de ‘absurde verdachtmakingen’ over de vaccins velen aan het twijfelen brengen. ‘Het zijn niet de vaccins die straks tot doden leiden maar deze ongegronde verdenkingen, die mensen ervan weerhouden om zich te laten vaccineren.’

Kroes: ‘Ik ben gefrappeerd door de grote hoeveelheid vragen die ik de afgelopen weken heb gekregen. Collega-hoogleraren, vrienden en bekenden, ze willen allemaal weten of die vaccinatie nu wel verstandig is. Ik krijg het idee dat men het als een Russische roulette beschouwt. Zo van: ik doe een poging maar de kans bestaat dat ik sneuvel. Dat is volstrekt absurd.’

Risicogroepen

De exacte bestanddelen van de vaccins staan op de website van de Europese registratieautoriteit Emea. Maar het zijn leken die met die informatie aan de haal gaan, zegt Kroes.‘Dat gaat slachtoffers kosten.

Deze griep is veel gevaarlijker dan welke bijwerking dan ook. Als je tot de risicogroepen behoort is inenting altijd verstandig.’

De belangrijkste adviseur van het Britse ministerie van Volksgezondheid noemde de vaccinopponenten vorige week ‘extremisten’. Ook de WHO is bezorgd.

Kroes vraagt zich af waarom zoveel mensen ontvankelijk zijn voor wantrouwen. ‘Waarom zou de overheid met opzet burgers schade willen toebrengen?’ Hij zoekt een deel van de verklaring in de negatieve houding van veel Nederlanders ten opzichte van autoriteit.

Bron: De Volkskrant

Lees ook:‘Geen Mexicaanse grieppandemie’
Lees ook:Griepoffensief overheid
Lees ook:Belgen weten te weinig over griep
Lees ook:‘Griepprik lijkt mij verstandig’
Lees ook:Weerstand tegen vaccin Mexicaanse griep groeit

54 reacties op “Vaccinatieangst overspoelt Nederland

 1. Tess Jungblut

  “Kroes vraagt zich af waarom zoveel mensen ontvankelijk zijn voor wantrouwen. ‘Waarom zou de overheid met opzet burgers schade willen toebrengen?’ Hij zoekt een deel van de verklaring in de negatieve houding van veel Nederlanders ten opzichte van autoriteit.”

  - de overheid subsideert kippenvlees waar schadelijke hormonen inzitten (er is bewijs hiervoor)
  - de overheid heeft gelogen over onze deelame aan de oorlog in Irak (er is bewijs hiervoor)
  - Ab Klink heeft gelogen om het paddoverbod door de kamer te krijgen (er is bewijs hiervoor)
  - Joris Demmink is chantabel en toch blijft hij aan als hoogste baas bij justitie
  - Wouter Bos pompt miljarden in bedrijven waarvan nu vaststaat dat ze willens en wetens mensen hebben bedrogen
  - klokkenluiders worden door de overheid ernstig tegengewerkt en in sommige gevallen geestelijk kapotgemaakt
  - mensen die liegen en bedriegen, worden in Nederland op grote schaal beloond met erebaantjes
  - er zit kwik in de griepvaccins

  Een paar kleine voorbeelden uit de oceaan van voorbeelden, over het waarom de burger de overheid wantrouwt!

    /   Beantwoorden  / 
 2. marijke

  Of je bent bang voor de griep of je bent bang voor de vaccinatie. Er wordt over het algemeen veel gelogen dus wantrouwen kan ik wel begrijpen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. mieke thijm

  Van welke planeet komt die Kroes vandaan zeg? Hij mag een slaafse burger zijn, maar ik niet. Ik laat mij niet inenten door iets wat nog niet bewezen is of het werkt of wat de bijwerkingen zijn. Van die vaccinaties krijg JUIST slaafse burgers.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Willem

  Toen ik vanavond na het NOS journaal Rob van wijk van instituur Clingendaal zag, die beweerde dat er opgetreden zou moeten worden tegen quoot:[ de mensen die tégen de vaccinaties zijn en zomaar van alles op het internet schrijven ], dacht ik: dit is exact wat er gebeurt: Mensen zich schuldig laten voelen als ze niet meedoen, vrijheid van meningsuiting ter diskussie stellen etc.
  En dit soort van “experts” zouden mij moeten overtuigen? Schei toch uit.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ron

  Bedankt!
  Dit moet eens overal in de media naar voren komen!

  1. De Mexicaanse griep (griep A/H1N1) is besmettelijk maar zou niet gevaarlijker zijn dan een ‘gewone’ seizoensgriep. In Nieuw-Zeeland en Chili, waar de winter net achter de rug is, zijn er maar heel weinig doden van de Mexicaanse griep geteld. En dit zonder inenting.

  2.De vaccins tegen de Mexicaanse griep zijn inderhaast geproduceerd en hebben geen grondige klinische langetermijntests ondergaan. Hun werkzaamheid en hun veiligheid zijn niet bewezen, in het bijzonder wat het risico betreft op ziekten die zich langzaam ontwikkelen.

  3.Het Mexicaansegriepvaccin in flacons van tien doses bevat kwik (thiomersal) als bewaarmiddel. Thiomersal wordt ervan verdacht aan de basis te liggen van gevallen van autisme.

  4.Dit vaccin bevat ook een adjuvant, squaleen, dat de immuunrespons sterk verhoogt. Squaleen is van nature in ons lichaam aanwezig en is onschadelijk als het via de voeding binnenkomt. Maar als het wordt ingespoten, wordt vermoed dat het auto-immuunreacties kan opwekken (zoals multiple sclerose, amyotrofische laterale sclerose, fibromyalgie) of dat het bepaalde neurologische en reumatische klachten kan veroorzaken. In de Verenigde Staten blijft het gebruik ervan in griepvaccins door de FDA verboden.

  5.Het squaleen in het miltvuur-vaccin wordt ervan verdacht het Golfsyndroom te hebben veroorzaakt bij meer dan 25% van de Golfoorlogveteranen (met duidelijke aanwezigheid van antilichamen tegen squaleen). Het squaleengehalte in het Mexicaansegriepvaccin is veel hoger. Door het gebruik van squaleen kan de dosis antigenen laag gehouden worden zodat sneller veel vaccins geproduceerd kunnen worden.

  6.Volgens een Europese beslissing van 15/09/09 zullen de fabrikanten en de artsen die dit experimentele vaccin zullen toedienen, niet burgerlijk aansprakelijk gesteld kunnen worden. Als het vaccin bijwerkingen vertoont, zal je dus geen klacht kunnen indienen.

  7.Er bestaan veel andere natuurlijke middelen om ons immuunsysteem te versterken en infecties en complicaties van de griep te voorkomen of te beperken. Van veel substandties is de doeltreffendheid wetenschappelijk aangetoond. Daartoe behoren vitamines C, D en E, sommige aminozuren, mineralen, polyfenolen en sommige essentiële oliën… De overheid verzuimt haar plicht om de bevolking volledig te informeren door hierover te zwijgen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Louise

   ik ben het helemaal met je eens. Er is door alle berichtgeving een massahysterie ontstaan. De farmaceutische industrie profiteert hier mooi van. Ik ben zelf werkzaam in de zorg. Maar ik geloof niet dat ik me ga laten inenten. Zeker niet zolang de gevolgen op lange termijn niet bekend zijn. Er staat zelfs in een van de bijsluiters, dat als je een allergische reaktie optreedt het maar beter is dat er iemand aanwezig is die je kan reanimeren!!!!
   Dit is toch van de zotte.

     /   Beantwoorden  / 
   1. thea

    Mijn dochter werkt in een ziekenhuis.Ze laat zich en ook haar collega”s laten zich niet niet inenten tegen de mexicaanse griep.Ook op de langere termijn weet je niet wat het met je lichaam doet.Er zijn legio voorbeelden dat het mis is gegaan door pillen en injecties in het verleden.En die middelen zijn ook toegediend onder het mom dat het veilig zou zijn.Kijk wat er op het moment aan het gebeuren is in Engeland en Schotland met de meisjes die een injectie hebben gekregen tegen baarmoederhalskanker.Ik ben voor bescherming van het leven,maar wel met middelen die grondig getest zijn.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Inge

  vraag me af of diegenen die allergische zijn uberhoud in kennis gesteld worden van de gevaren van de prik. Zelf ben ik en ons gezin van plan via homeopathie, korrels in te nemen voor de mexicaansegriep. De kinderen hebben we ook beschermd via homeopatie tegen pneumococcen en menigococcen. Mijn kinderen zijn erg allergische vandaar dat we ze zo min mogelijk inentingen laten geven. We zijn er niet op tegen maar proberen zo goed mogelijk de voor en nadelen af te wegen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Franka

  SPC section 4.6
  There are currently no data available on the use of Pandemrix in pregnancy. Data from pregnant women vaccinated with different inactivated non-adjuvanted seasonal vaccines do not suggest malformations or fetal or neonatal toxicity.
  Animal studies with Pandemrix do not indicate reproductive toxicity (see section 5.3).
  The use of Pandemrix may be considered during pregnancy if this is thought to be necessary, taking into account official recommendations.
  Pandemrix may be used in lactacting women.

    /   Beantwoorden  / 
  1. tess jungblut

   Ab Klink heeft vandaag laten weten dat hij internetsites die zich tegen de vaccinatie uitspreken wil laten bannen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Iem

    Ja, natuurlijk is hij bang voor de waarheid. Dit is m.i. gewoon censuur! Leve de vrijheid van meningsuiting. Het is bij de beesten af. Hoe communistisch is Nederland geworden?

      /   Beantwoorden  / 
 8. tess jungblut

  Ik noem het eerder neofascistisch …

  http://www.tessonome.com/?p=3592#respond

  Ab laat ons weten via zijn “Zo houden wij grip op griepfolder” dat de varkensgriep net zoiets is als de normale griep en dat je weer binnen 1 week op de been zult zijn als je hem te pakken hebt.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Iem

  @tess, dat kan ook! Ik heb hier de link al gegeven van een viroloog die uit de school klapt en waarvan alle pseudo-wetenschappers en zelfs het WHO niets van willen weten. Ik plaats nogmaals zijn artikel voor mensen die de waarheid wil weten over virussen.

  http://simme.punt.nl/?id=483197&r=1

    /   Beantwoorden  / 
 10. tess jungblut

  Ik heb dit gelezen en ik ben het grotendeels eens met deze wetenschapper. Heel logisch allemaal. In tegenstelling tot het onlogische verhaal van de Ab Klinks. Ik blijf hem maar even gemakshalve noemen omdat hij de verantwoordelijke minister is.

  Op de vraag van een burger of het vaccin getest is, lezen we op de site Zo houden we grip op griep het volgende antwoord:

  Het vaccin tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) is ontwikkeld op basis van een modelvaccin. Voor het maken van dit modelvaccin is een bekend virus gebruikt. Het modelvaccin is uitgebreid getest. Voor een vaccin tegen Nieuwe Influenza A is alleen het virusdeel van het vaccin aangepast. Het aangepaste vaccin wordt net als andere vaccins goed getest, voordat het kan worden gebruikt. Het European Medicines Agency (EMEA) ziet erop toe dat het vaccin voldoet aan strenge veiligheidseisen. Het vaccin tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) is nu geregistreerd en daarmee goedgekeurd voor gebruik. EMEA is een instituut van de Europese Unie dat er op toeziet dat nieuwe geneesmiddelen veilig zijn.

  Als ik het zo op het eerste oog analyseer is het wetenschappelijke bewijs voor de deugdzaamheid van dit vaccin gebaseerd op een cirkelredenering die verder ook nog eens wankelt vanwege een autoriteitsdrogreden. Of ben ik daar abuis?

    /   Beantwoorden  / 
 11. Iem

  Tess, waar dr.Lanka het over heeft dat er nog nooit door een wetenschapper het bestaan van een virus is aangetoond dan wel bewezen. Niet in leven materiaal en dodelijk materiaal. Het is gewoon fraude wat er gepleegd wordt. M.a.w. het is geen waarheid. Wij worden met open ogen bedrogen door de WHO, pseudo-wetenschappers, de overheid en de media.
  Infuenza vaccins zijn overbodig en bijgeloof! Nogmaals de waarheid mag niet aan het licht komen. Zo zie je maar eens als je eerlijk dingen bewezen hebt dat het snel in de doofpot beland. Daar is geen geld mee te verdienen. De corruptie viert hoogtij met dank aan de farma maffia industrie.

    /   Beantwoorden  / 
 12. tess jungblut

  Stel dat zo’n 25% van de gevaccineerden in Nederland het golfsyndroom krijgt – dat wordt dan het Ab Klinksyndroom – betekent dit kassa voor de pharmaceutische industrie, de ziekenhuizen, huisartsen etcetera.

  De bedrijfstakken houden zich zo wel aardig in het leven. En zolang de bazen van deze firma’s anderen zijn dan wij en daar veel geld mee verdienen zullen deze er alles aan doen om ons ziek te maken. Het klinkt wellicht raar, maar denk nou eens zelf logisch na.

  Kortom … geen vaccinatie dus! En al helemaal geen vaccinatie waarbij alle betrokkenen hun handen nu al in onschuld hebben gewassen. Zij nemen al voorbaat geen verantwoordelijkheid voor het vaccin en de mogelijke gevolgen die het kan hebben voor de volksgezondheid op de langere termijn.

  Tegelijkertijd verbaas ik mij ook over alle mensen die meewerken aan deze campagne van de overheid. Denken die helemaal niet meer zelfstandig na over hetgeen ze doen?

    /   Beantwoorden  / 
 13. tess jungblut

  De laatste opmerking hierover en dan mogen anderen het stokje overnemen:

  Ab Osterhaus, de regeringsadviseur die in Nederland al maandenlang paniek zaait over de mogelijk verregaande epidemische en dodelijke gevolgen van Mexicaanse griep, blijkt aandelen te hebben in een bedrijf dat meewerkt aan de ontwikkeling van vaccins tegen die griep. En als het ligt aan zijn andere deeltijdwerkgever, de universiteit van Rotterdam, wordt hij daar schatrijk mee.

  Bron: Quote

    /   Beantwoorden  / 
 14. roos

  roosje jullie geven adviesen zonder na te denken zijn jullie niet ingeent als ik jullie nu gaat vertellen dat er in mijn directe omgeving een kind onnodig overleden is aan de mazelen omdat de ouders tegen inenten zijn het is natuurlijk wel zo dat die mensen die niet ingeent zijn tegen alles de ziektes die uitgestorven waren weer in de wereld verspreiden en doordat dat gebeurd kunnen ziekten weer opnieuw een ander virus verwekken die resistent is tegen vaccins en als jullie kinderen komen te overlijden aan de deze griep en het buurjongentje wat ingeent is wel ziek word maar goed hersteld dan praten jullie wel anders al die achterlijke complot theorien wat als u dochter die nota bene in het ziekenhuis werkt een kind met nier problemen besmet dan zou zei aansprakelijk gesteld moeten worden. jullie denken niet meer na deze onbekende virussen of gemuteerde virussen worden juist veroorzaakt door de mensen die zich nooit hebben laten inenten natuurlijk zijn er noodlottige gevallen van bijwerkingen van vaccins bekend maar die kans dat dat gebeurd is net zo groot als dat iemand nu een busje voor de deur parkeert en een zelmoord aanslag pleegt gegroet roos

    /   Beantwoorden  / 
 15. roos

  en de bijsluiter van het vaccin is dus wel openbaar

    /   Beantwoorden  / 
 16. roos

  en er is bij alle vaccins een bijwerking en ach ja jullie maken mensen bang ik ben ook bang mijn dochtertje van anderhalf moet ook ingeent worden en jullie verhalen helpen niet echt maar wat als ik ze niet inent en ze komt te overlijden aan de griep wat hebben jullie dan te vertellen.
  en als mijn kind in een ziekenhuis terecht komen waar mensen zich niet hebben ingeent. en mijn kind word ziek jullie hebben het allemaal over de tegens maar denken niet na over de eventueele gevolgen en ik begrijp de angst maar geen inenting betekend dan scholen dicht creches dicht ziekenhuizen dicht alles dicht iedereen in isolatie tot en met mei jullie

    /   Beantwoorden  / 
 17. roos

  sorry juli

    /   Beantwoorden  / 
 18. tess jungblut

  Beste Roos, bedankt voor je complimenten. Ik voel mij niet achterlijk in de zin dat ik de een of andere complottheorie aanhang,integendeel.

  Ik kan niet voor jou de beslissing nemen of je nu wel of niet jezelf dan wel je kind laat vaccineren. Waar het vooral om gaat is dat de varkensgriep door de overheid notabene wordt beschreven als een normale griep. Lees de gele folder die bij huisartsen en apotheken ligt met de welluidende titel: Hoe houden we grip op griep. Het feit dat er in de vaccins schadelijke stoffen zitten, heb ik ook niet verzonnen, dat kun je gwoon lezen op de bijsluiter. Bedek verder Roos dat je de overheid echt niet kunt vertrouwen inzake pharmaco-aangelegeheden. Ben je alweer het softenon schandaal vergeten? En de andere schandalen waarbij de overheid de mensen een gerust gevoel gaf over de inname van medicamenten?

  De overheid zegt dat het een normale griep is, waarvan je na een week al weer hersteld bent. Dat er mensen sterven aan de griep, ja dat is pech en heel erg voor de betrokkenen. In Mexico zelf is de hoos alweer voorbij en weten de mensen die verstoken zijn van media waarschijnlijk niet eens dat er zoiets was als de varkensgriep.

  Dus als jij je kindje graag wilt laten inenten moet je dat vooral doen. Ik ga daar niet over. Ik ga wel over mijn eigen gezondheid en ik mag die voorlichting geven die ik belangrijk vind. Ik zou mijn kind niet laten inenten op basis van wat ik weet over de varkensgriep. Overigens Roosje, de overheid maakt jou bang en niet ik.

  De overheid heeft er een dagtaak aan om serieuze bloggers, mensen die het werkelijk gaat om het welzijn van de medemens zwart te maken en af te schilderen als een soort van gekke medemens die maar beter geband kan worden. Zoiets hadden we ook al eens in de Middeleeuwen. De angst vierde hoogtij, ‘de overheid’ destijds kon werkelijk alles doen met het voetvolk van toen, de burgerij van nu, zeer zeker ook met behulp van de kerk en maakte van mensen bange afhankelijke wezels. Dat is nog steeds zo Roosje. Jij lijkt mij een erg bange vrouw en ik raad je aan om met iemand daarover te spreken. Maak je weerbaar tegen een steeds verder oprukkende liegende overheid, die gek genoeg zelf leugens verspreid en daar door niemand ter verantwoording geroepen kan worden.

  Groet Tess Jungblut

    /   Beantwoorden  / 
  1. thea

   hallo tess Gefeliciteerd, ik had het niet beter kunnen verwoorden ook ik en mijn gezin wensen geen proefpersonen te zijn.We hebben deze keuze allemaal persoonlijk gemaakt na informatie over de troep,die er in het vaccin zit na te lezen.
   We hebben twee volwassen dochters, een zwanger die wil haar ongeboren kind niet in gevaar brengen,er is nog helemaal geen uitslag over wat het doet met vrouwen die zwanger zijn.
   (Haar verloskundige geeft haar gelijk)
   En een dochter die in het ziekenhuis werkt en zich en ook al haar collega”s niet laten enten.
   Die lezen natuurlijk ook wat er in het vaccin zit.

     /   Beantwoorden  / 
 19. tess jungblut

  Addendum:

  Het feit beste Roos dat je hier anoniem reageert maakt je verhaal bovendien erg zwak!

    /   Beantwoorden  / 
  1. roos

   jij bent ook zwak want dit is tog een uiting van angst van jou anders zou je niet zo hard bezig zijn andere mensen te overtuigen met jou mening

     /   Beantwoorden  / 
   1. thea

    hallo Roos, iedereen moet zelf weten wat hij doet als je er maar voor de volle 100 % achterstaat.
    Gewoon afwachten wat de toekomst brengt.Mensen die deze site gebruiken willen alleen dat anderen een goede indruk krijgen wat de kansen zijn met of zonder griep injectie maak daar gebruik van, en als je een andere mening hebt prima,moet je die volgen.Maar wordt niet boos op de gene die de boodschap brengt.Je kan overal lezen dat dit vaccin niet voldoende getest is en alleen op gezonde mensen, en al helemaal niet op zwangere vrouwen.Dus mogen we dit vaccin in twijfel trekken?Ik denk van wel!Maar iedereen die de overheid geloofd moet dat zeker doen.Ik denk dat er te veel gevallen bekent zijn waar de artsen en wetenschappers te snel hun medicijnen en vaccins op de mensheid hebben losgelaten.

      /   Beantwoorden  / 
  1. thea

   Ja DES ook zoiets afgrijselijks,een vriendin van mij is op 52 jarige leeftijd overleden haar zus 2 jaar daarvoor toen ze ook 52 was.Ik ken de moeder van deze vrouwen ook goed .Ze vertrouwde de artsen niemand stelde in die tijd nog vragen want de dokter wist het.Nu is ze haar twee kinderen verloren.Je moet het maar mee maken.Dan heb je ook het gevoel was ik maar slimmer geweest.Maar ze kan zichzelf toch niets kwalijk nemen, tegewoordig is er veel meer openheid via internet laten we daar gebruik van maken.

     /   Beantwoorden  / 
 20. Marc

  Al die hoog oplopende discussies over het varkensgriep-vaccin kan ik niet helemaal plaatsen. Het moge toch allemaal wel duidelijk zijn onderhand.

  Het inenten gebeurt geheel op eigen risico. Overheden en (farmaceutische) industrie hebben zich bij voorbaat van alle verantwoordelijkheid voor de gevolgen van de inenting ontdaan. Ze zullen dus later stellen dat niemand, ook zij niet, u verplicht heeft de vaccinatie te laten verrichten. Eigen schuld, dikke bult, zeg maar.

  Dus als u later ziek wordt ten gevolge van de vaccinatie, of sterft, dan bent u daar helemaal zelf verantwoordelijk voor. Die eigen verantwoordelijkheid geldt natuurlijk ook voor uw ingeënte kind(eren).

  Als ik moet kiezen tussen het uitzingen van de (varkens-)griep en het nemen van een omstreden vaccin waarvoor niemand anders de verantwoordelijkheid wenst te nemen, dan is mijn keuze niet zo moeilijk.

  Ben overigens heel benieuwd naar welk land Ab ‘broodje aap’ Klink straks gaat emigreren (op kosten van de [zeer dankbare] farmaceutische industrie).

    /   Beantwoorden  / 
 21. Meta

  Hoezo nou “complottheorieën”? Alles speelt zich toch gewoon in de openbaarheid af? Alle informatie is toch beschikbaar?

  De enige reden die ik kan bedenken om geen prik te halen, is juist dàt er geen enkele reden is om die prik te halen. Of het moet zijn omdat je bang (gemaakt) bent en dat wil laten ‘wegspuiten’. Maar een prik tegen angst, is dat wel zo verstandig?

  Dit gaat om mijn lichaam, mijn gezondheid en mijn leven. Dan ga ik niet af op personen en bedrijven die er geldelijk belang bij hebben en ook niet op een minister die opdringt, maar zelf geen verantwoordelijheden neemt. Het is allemaal heel helder dus.

  Mijn keuze is mijn keuze. Een ander zal voor zich moeten kiezen.

    /   Beantwoorden  / 
 22. roos

  ik ben dus absoluut geen bange vrouw en het feit dat de overheid ons bang maakt en daarnaast roept dat het een milde griep is klopt ook niet.maar er is wel degelijk een reden om die prik te gaan halen kijk maar naar het aantal doden door de griep deze week. en naar het aantal doden door de vaccinatie die staat tog echt nog op 0 en bovendien ben ik geen kip zonder kop er zijn al kinderen in mijn nabije omgeving ingeent en er is niks mis met hun die kinderen hebben astma en andere aandoeningen gegroet en ik heb zelf geen pc en ik ga een ander niet met mijn mail lastig vallen vandaar dat annoniem

    /   Beantwoorden  / 
 23. roos

  u probeert mij allen dus niet te manipuleren jullie zijn net zo erg als de overheid.ik ben heus ook wel bang ik wacht ook resultaten maar het is en blijft een gok en ik geef toe ik twijfel ook ondanks de kinderen die al geent zijn maar dat komt door mensen zoals jullie ik denk gewoon als er echt zo groot risico aan vast zou zitten dan zou het niet gegeven worden of komen jullie dan weer met complot theorien over medicatie verstrekkers laten we dan inderdaad maar de uitvaart verzorgers er ook bij gaan betrekken want die gaan dan als we dood gaan door die prik goed geld maken de komende weken maanden

    /   Beantwoorden  / 
  1. Meta

   Hallo Roos, wat bedoel je met ‘jullie’? Ik maak mijn eigen keuzes en neem meijn eigen verantwoordelijkheid. Daarbij vertrouw ik op mijn gezonde verstand en informatie uit betrouwbare bronnen. Die bronnen zijn dus uitdrukkelijk niet zij die geld verdienen aan deze varkensgriep-prik. Het gaat om héél veel geld en dan weet je dat weet je dat de begunstigden een totaal andere moraal hebben dan jij en ik. Wij, het gewone volk, zijn slechts ‘collateral damage’ in hun ogen. Open je ogen en zie dat het inderdaad zo triest is.

     /   Beantwoorden  / 
 24. Iem

  Ik vind dit blog een prima blog. Hier worden mensen geïnformeerd en gewezen om op andere sites te lezen. Van beide kanten worden de bronnen belicht. De voor en nadelen tot corruptie toe vind men op dit blog. Trek daar je lering uit. Blindelings geloven daar is niemand bij gebaad ook al willen ze dat bij de overheid en de medische multinational maffia industrie. Open je ogen luister goed en verdiep je ergens in. Dat scheelt om je onzekerheid en angst weg te nemen zodat jij je voor 100% de juiste verantwoordelijke keus hebt kunnen maken. Daar gaat het om. Jij beslist over je eigen leven. Niet de artsen, niet de overheid, niet ik maar JIJ ZELF.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Iem

   @Tess, kun je nagaan wat ze ons allemaal wijs illen maken. De koptekst op de folder had moeten zijn * GRIP OP MEXICAANSE GRAP*.

     /   Beantwoorden  / 
 25. Tess Jungblut

  De overheid zegt dat de varkensgriep gelijk een normale griep is … lees de folder ‘Zo houden wij grip op griep’. Waarom dan deze paniek? Wie heeft deze paniek gezaaid?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Iem

   @Tess, het is wel vreemd dat mijn reacties niet meer op jou blog te vinden zijn. Ik heb er nog 2 geplaatst maar blijkbaar heb ik een ban. Censuur
   wat is het probleem

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tess Jungblut

    Hoi Iem,

    Ik ben net terug thuis, de hele ochtend onderweg en hoor dat je verontrust bent omdat je ervan uitgaat dat je wellicht door mij geband bent.

    Laat ik je hier nu zeggen dat dit niet het geval is. Ik weet ook niet waarom het zo is gegaan.

    Als ik dat zou doen, dan zou ik zeker kenbaar gemaakt hebben aan jou. Ik zie daar echter geen reden toe en vond het heel leuk dat je op mijn blog langs kwam. Zeker ben ik ook blij met de informatie die je mij en mijn lezers hebt verstrekt omtrent de varkensgriep en de virussen in het algemeen.

    Vriendelijke groet,

    Tess

    ps: soms kom ik dagen achtereen niet op internet. Dus wees voortaan niet ongerust.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Iem

     Tess, hartelijk dank voor je antwoord. Toch blijf ik met de vraag zitten waar mijn reacties zijn gebleven. Ik neem aan dat je geen magische toverfee of een alien in je computer hebt zitten? De reacties verdwijnen natuurlijk niet zomaar. Ik zal proberen nog een link te sturen naar je blog. Ik ben benieuwd of het lukt.

       /   Beantwoorden  / 
 26. Meta

  Moord! Brand! Rustig aan Iem, niet meteen een rampscenario bedenken. Wellicht (eerst) even een mailtje sturen naar de admin, om te vragen wat er aan de hand is. Meestal is zoiets een quirk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Iem

   Ik stel netjes een vraag Meta en dat heeft niets met een rampscenario te maken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Meta

    Je schrijft: “blijkbaar heb ik een ban. Censuur”. Dat is nogal stellig. Waar maak je dit dan uit op?

      /   Beantwoorden  / 
 27. Iem

  Meta ik heb de vraag aan Tess gesteld en verwacht daarom een antwoord van haar.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Meta

   Je stelt hier, in het openbaar, dat je gecensureerd wordt en gebanned, zonder de sitebeheerder eerst via email te hebben gevraagd waarom je reacties er niet meer staan, is domweg vragen om commentaar, Iem. Dus eerst even nadenken voordat je begint met beschuldigen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Iem

    Wie bepaald hier dat ik in het openbaar geen vraag mag stellen aan Tess? Ik zit niet op jou commentaar te wachten! De vraag is aan Tess en daar verwacht ik nogmaals een antwoord van. Ik vind daarom jou commentaar overbodig. Het gaat je goed!

      /   Beantwoorden  / 
 28. Meta

  Nee Iem, dit is niet je exclusieve domein. Daarvoor bestaat email, maar je kiest er voor om hier iemand tot verantwoording te roepen, onder verdachtmakingen waarvoor je kennelijk geen enkele grond hebt.

  Schrijf Tess een email en regel het onderling.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Iem

   Meta, doeiiiiiiiiiij!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Meta

    Phoe, die is weg …

      /   Beantwoorden  / 
 29. Ron

  Minder dan 1 op de 10000 moet het zijn uiteraard:)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.