Website informeert over ‘echte griep’

Hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid, een loopneus. Je voelt je alles behalve lekker, maar heb je ook echt griep? De website echtegriep.nl probeert op die vraag een antwoord te geven. Daarnaast kunnen bezoekers zich aanmelden voor een sms-dienst die waarschuwt als de griep in de buurt heerst.Veel mensen denken bij een hevige verkoudheid vaak al de griep te hebben. Echte griep is echter in tegenstelling tot een verkoudheid gevaarlijk voor zo'n 3,5 miljoen Nederlanders. Deze groep bestaat uit mensen met chronische aandoeningen als astma en diabetes en mensen met een verminderde weerstand. Ook ouderen lopen bij echte griep een verhoogd risico.

Echtegriep.nl stelt aan de hand van enkele vragen een diagnose (griep of verkoudheid) en adviseert vervolgens om bij echte griep contact op te nemen met de huisarts. Naast echtegriep.nl bestaat ook de site degrotegriepmeting.nl. Gebruikers van die site geven aan of ze zich ziek of verkouden voelen. Zo ontstaat een beeld van hoe het griepvirus zich verspreidt.

Bron: GezondheidsNet

Lees ook:Vitamine D goed tegen verkoudheid en griep
Lees ook:Aparte richtlijn tamiflu voor zwangere vrouwen
Lees ook:Gezonde voeding verhoogt weerstand tegen Mexicaanse griep
Lees ook:Scholen moeten schoner
Lees ook:Verschil tussen griep en verkoudheid?

2 reacties op “Website informeert over ‘echte griep’

 1. trijnieijnie

  Wat is er aan de hand?? Ik zie helemaal geen nieuwe berichten meer.

    /   Beantwoorden  / 
 2. tan06tan06

  Het leeft allemaal niet erg in Nederland, krijg ik steeds opnieuw de indruk. In elk geval niet bij ‘burgers’.
  Na de koude oorlog heeft de overheid de voedselvoorraden afgebouwd, die waren overigens ook veel te kostbaar. Zouden ze die hebben gerouleerd? En nu denken sommigen dat er ‘dus’ geen goeie manier is om zoiets als een H5N1 pandemie met adequate voorbereidingen op te vangen. Terwijl het volgens mijn mening veel slachtoffers zou kunnen schelen. Al was het maar omdat we wat te vreten zouden kunnen hebben als alle vrachtwagenchauffeurs die ten dienste staan van de supermarktketens enkele weken of maanden niet meer rijden.
  In Engelstalige regionen is de FluWiki heel populair.
  Geïnformeerd zijn over reële aspecten van een pandemiedreiging lijkt me wel iets om toe te voegen aan de algemene ontwikkeling, in deze tijden van globalisering.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.