Categorie: "Griepprik"

Kinderen niet dood door griepvaccin

Onderzoek heeft geen relatie aangetoond tussen de dood van twee kinderen en hun inenting met het vaccin tegen de Mexicaanse griep kort daarvoor. Een 2-jarige jongen overleed anderhalve dag na de vaccinatie. Onderzoek wees uit dat hij al was besmet met de griep.

Een 3-jarige jongen stierf vijf dagen na de vaccinatie aan een hartaandoening. Dat heeft het centrum voor bijwerkingen Lareb woensdag bekendgemaakt. Het centrum stelde vorige week het onderzoek in.

Nieuw: Van Spaanse griep tot Mexicaanse griep

Mijn nieuwe  e-book is uit, bijgewerkt tot op de dag van vandaag:

De Spaanse griep van 1918 was de grootste catastrofe ooit. De Eerste Wereldoorlog had circa 15 miljoen mensen het leven gekost, de grieppandemie ongeveer 50 miljoen. Deze massamoordenaar doodde in 24 weken tweemaal zoveel mensen als het aids-virus in de afgelopen 24 jaar.

Mexicaanse griep, wel of niet vaccineren?

Het is inderdaad zo dat de Mexicaanse griep voor gezonde mensen – op een enkele uitzondering na – niet bedreigend is. Er bestaat een risico op bijwerkingen van de vaccinatie; soms zelfs ernstige bijwerkingen. Maar dat risico is heel erg klein.

Mensen met een risico op complicaties doen er echter verstandig aan om zich zo goed mogelijk te wapenen tegen elke griep, dus ook tegen de Mexicaanse. Het risico op complicaties bij griep is veel en veel groter dan het risico op bijwerkingen bij vaccinaties. Sommige mensen blijven aarzelen: moeten we ons wel of niet laten vaccineren?

Van Spaanse griep tot Mexicaanse griep

Momenteel ben ik druk bezig de laatste hand te leggen aan een geheel bijgewerkte en verbeterde uitgave van mijn griepboek uit 2006.

Binnen een week zal deze te koop zijn als e-book onder de titel:

Van Spaanse griep tot Mexicaanse griep

De geheimen van de grootste massamoordenaar ooit

H1N1 lijkt op gewone griep

De Mexicaanse griep lijkt veel op een gewone griep. De meeste kinderen krijgen koorts, keelpijn, spierpijn, blafhoest (‘croup’) en voelen zich ziek. Vooral kinderen jonger dan vijf jaar hebben een verhoogde kans op een ernstig verloop en een grotere kans om in het ziekenhuis te belanden. De vaccinatie moet dit voorkomen.