Het is nog niet te laat om u te laten vaccineren tegen de seizoensgriep

 

Er is nog steeds bijna geen seizoensgriep vastgesteld, in Europa is er amper griepvirus aanwezig. Analyse van vorige griepepidemieën toont aan dat als er in het begin van de maand december nog steeds geen enkel virus werd waargenomen, er een grote kans bestaat dat de epidemie in de maand februari of maart plaatsvindt.

 

Vele mensen denken onterecht dat het vandaag te laat is voor een vaccin tegen de wintergriep. Toch is het nog steeds nuttig dat mensen die tot de risicogroepen behoren, zich alsnog laten vaccineren. Zelfs als we rekening houden met een tijdsduur van 10 à 14 dagen, die nodig is voordat het seizoensgriepvaccin goede bescherming biedt, zouden deze mensen tijdig gewapend zijn. De kans dat er dit jaar geen wintergriep uitbreekt, is klein.

 

Heel wat mensen hebben angst voor het griepvaccin. Nochtans bevat het vaccin geen "levend" virus, wel dood gemaakte partikels. Mensen kunnen dus geen griep krijgen door een griepvaccin. Bovendien voldoen alle vaccins op de markt aan strenge kwaliteitseisen. Het kan wel zijn dat een persoon zich na de vaccinatie tijdelijk wat minder goed voelt.

 

Lees ook:Veelgestelde vragen over griepprik en griepvaccin (2)
Lees ook:De griepprik als medische autogordel
Lees ook:Veelgestelde vragen over griepprik en griepvaccin (3)
Lees ook:Vaccin tegen Mexicaanse griep niet risicoloos
Lees ook:Deskundigen: de grieppandemie komt echt

Eén reactie op “Het is nog niet te laat om u te laten vaccineren tegen de seizoensgriep

  1. tan06tan06

    Je voelt tijdelijk dat je immuunsysteem in actie komt tegen een signalement van een mogelijk toekomstige ‘griep-boef’. Daar heb ik wel een weekendje last van gehad.
    De griep die nu in Jordanië is begonnen (zie site FijneFeitjes) schijnt niet prettig te zijn.
    Ik voel me wel vrolijk over mijn vaccinatie. Ook dat schijnt te helpen om gezond te blijven. Prettig bijverschijnsel bij mijn vaccinatie, maar in feite een psychologisch (dus placebo) effect.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.