Met griepprik minder sterfte

Ouderen die zich elk jaar laten prikken tegen griep hebben een 24% verminderde kans om te overlijden dan ouderen die dat niet doen. De eerste vaccinatie zorgt al voor een 10% lagere kans op overlijden. Dat blijkt uit onderzoek in Nederland.

Ouderen die elk jaar een griepprik halen, blijken 15% minder kans te hebben om te overlijden dan ouderen die voor het eerst een griepprik halen. Tijdens een griepepidemie is dit verschil zelfs 28%. Omgerekend betekent dat per iedere 300 gevaccineerde personen van 65 jaar of ouder 1 overlijden werd voorkómen.

 

Onder jaarlijks gevaccineerde ouderen werd zelfs 1 overlijden op 170 personen voorkómen.
Naast een lagere sterftekans, blijken personen met een relatief betere gezondheidstoestand die elk jaar een griepprik halen tot 33% minder kans hebben om lagere luchtweginfecties te ontwikkelen en een 50% verminderde kans op een longontsteking.

Daarom is het voor ouderen belangrijk om zich ieder jaar opnieuw te laten vaccineren.

Lees ook:Griepprik zinvol voor ouderen
Lees ook:Griep doodt jaarlijks meer dan 40.000 Europeanen
Lees ook:Niet alleen zwakkeren willen griepprik
Lees ook:Campagne griepprik succesvol
Lees ook:Griepprik werkt niet bij ouderen: nut nauwelijks aangetoond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.