Klink bestrijdt onjuiste griepinformatie

Minister van Volkgezondheid, Ab Klink, onderneemt actie tegen alle spookverhalen op internet over de griep. Op forums en weblogs laat hij met banners verwijzen naar de eigen informatiewebsite: grieppandemie.nl

Er zijn websites die waarschuwen voor het ‘giftige’ griepvaccin en onjuiste informatie  verspreiden. Dat is gevaarlijk als mensen hierdoor weigeren een griepprik te nemen. Vooral op websites als prikmijmaarlek.nl en stopthevax.com wordt geageerd tegen de vaccinatie.

Klink zelf vindt de vaccins veilig in die zin dat ieder risico wegvalt tegen de mogelijke schade. De vaccins zijn wetenschappelijk onderzocht, zo goed mogelijk getest en beoordeeld door een onafhankelijke registratieautoriteit.

Volgens Klink waren er halverwege de vorige eeuw jaren waarin 2.500 kinderen aan mazelen overleden, 2.000 aan polio en een paar honderd aan difterie. En nu niemand meer dankzij de vaccins.

Lees ook:Klink: ‘vaccin tegen Mexicaanse griep is veilig’
Lees ook:Minister Klink over Mexicaanse griep
Lees ook:Twijfels zwangeren om griepvaccin
Lees ook:Zwangere huisartsen moeten Mexicaanse griep mijden
Lees ook:Helft verpleegkundigen neemt griepprik

6 reacties op “Klink bestrijdt onjuiste griepinformatie

 1. Iem

  Dat lijkt wel communistische linkse censuur. Gaat Ab zijn eigen collega’s artsen de mond snoeren zoals Jannes Koetsier etc. Ook klokkenluiders? Vrijheid van meningsuiting staat in Nederland hoog in het vaandel zie je wel. Leve onze (s)linkse democratie!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Randstadter

   Ab? Collega’s? Artsen? Klink is helemaal geen arts. Dat zou hij willen. De man is socioloog en weet niets van de medische wetenschap.Iets wat hij trouwens vrijwel dagelijks bewijst. Klink laat zich enkel ‘adviseren’. Zo werkt het. En alle, bewezen onjuiste, adviezen op die site grieppandemie.nl (papieren zakdoekjes, handen wassen) blijven intussen vrolijk staan.
   Laat de man daar nu eerst iets aan doen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Iem

  @Randstadter je hebt gelijk. Oh, hij laat zich alleen maar van alles wijs maken(adviseren). En dat brengt hij dan weer over naar het volk. En zo worden de mensen belazerd.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Django Binkhuysen

  Ik wil weten hoe ik Ab Klink moet aanklagen wegens het versprijden van leugens en wegens belangen verstrengeling omdat hij eraan verdient door zijn onderzoeks laboratorium. Weet iemand hoe dat moet of hoe je daar informatie over kan inwinnen?

  Django Binkhuysen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.