Grote Griepmeting verzamelt bijwerkingen griepprik

Jeuk, huiduitslag, stijve arm, pijnlijke zwelling in de okselstreek, hals of lies? Wie last heeft van bijwerkingen de griepprik, hetzij tegen de seizoensgriep of tegen de Mexicaanse griep, kan dat melden op de website van de Grote Griepmeting, volgens initiatiefnemer Carl Koppeschaar.

„Er doen de merkwaardigste indianenverhalen over de griepprikken de ronde. Er zouden stoffen zijn toegevoegd die je hersencellen aantasten. Ook zou de overheid nanodeeltjes inspuiten of zelfs biochips om iedereen stiekem in de gaten te kunnen houden. Volkomen flauwekul en onnodige bangmakerij. Hoe het echt zit, willen we laten zien aan de hand van meldingen die bij ons binnenkomen”, schrijft hij op de site degrotegriepmeting.nl.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Scholen extra alert op Mexicaanse griep
Lees ook:Griepprik zinvol voor ouderen
Lees ook:´Zo houden wij grip op griep´
Lees ook:Spaanse griep en Mexicaanse griep: mortaliteit en impact
Lees ook:Website informeert over ‘echte griep’

9 reacties op “Grote Griepmeting verzamelt bijwerkingen griepprik

 1. kolhoff

  Heb na de mex.griepprik last van jeuk!
  woensdagavond geprikt en zaterdag nog last jeuk.
  Ank Kolhoff.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Richard

  Donderdagochtend 12 november geprikt, en nog nergens last van gehad.

    /   Beantwoorden  / 
 3. marike

  Donderdag griepprik gehad. Dag erna pijnlijke arm en verkoudheidsklachten. Nu (zaterdag) met griepklachten op bed. Als ik dat had geweten…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tess Jungblut

   Marike,

   waarom heb jij een griepprik gehaald en was het tegen de gewone varkensgriep of tegen de gewone andere griep?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Hendrika

    Vorige week maandag de Mexicaanse griepprik gehad. Ja, een pijnlijke dikke plek op mijn arm ging naar drie dagen over. Er zit nog wel een harde schijf op mijn arm. Misschien niet zo goed geprikt ? Donderdag/vrijdag ziek. Ik was ff bang dat ik te laat was. Of ik verkouden moest worden. Spierpijn in de benen maar nog net niet genoeg om mijn bed in te duiken en last van koorts. Zaterdag weer redelijk normaal maar wel heel moe. Beter dit dan echt de griep denk ik maar. Op naar de 2e prik op 30 november. Hoop dat ik dan geen last heb.

    Hendrika.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Hendrika

    Vorige week maandag de Mexicaanse griepprik gehad. Ja, een pijnlijke dikke plek op mijn arm ging na drie dagen over. Er zit nog wel een harde schijf op mijn arm. Misschien niet zo goed geprikt ? Donderdag/vrijdag ziek. Ik was ff bang dat ik te laat was. Of ik verkouden moest worden. Spierpijn in de benen maar nog net niet genoeg om mijn bed in te duiken en last van koorts. Zaterdag weer redelijk normaal maar wel heel moe. Beter dit dan echt de griep denk ik maar. Op naar de 2e prik op 30 november. Hoop dat ik dan geen last heb.

    Hendrika.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Henriette

  Familielid (1e graad 89 jaar) gevaccineerd op maandag, dinsdag niet lekker, woensdag niet lekker, van woensdag op donderdag echt ziek, misselijk, diarree, hoesten, benauwd, hele lijf pijn. Donderdag,vrijdag,zaterdag, zondag echt ziek, geen eten, benauwd, hoesten, diarree, doodmoe, krachteloos. Geen koorts. Sinds gisteren, maandag weer iets beter. Een week na de vaccinatie.

  Familielid (1e graad, 71 jaar) gevaccineerd op dinsdag, donderdag niet lekker, vrijdag idem, zaterdag, zondag, maandag beroerd, hoofdpijn, spierpijnen, dinsdag benauwd en zwaar verkouden.

  Henriette

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ron

  Er is in 2004 een onderzoek geweest op kinderen in Vietnam (zie SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS, Focetria)
  De fabrikant zelf zegt dat het niet wordt aanbevolen kinderen tot 8 jaar te vaccineren, en wat zeg Klink en zijn ‘’deskundigen’’?
  Dit met in het achterhoofd de enorm kleine kans om op de IC te belanden door de griep of erger?
  Wie is hier nu ondeskundig?
  De deskundigen van de overheid, dat vrij selecte clubje of de tegenstanders?

    /   Beantwoorden  / 
 6. Wim Hildering

  Dinsdag jl griepprik gehad. Nu loop ik al 2 dagen met een harde schijf in mijn arm waar ik werd geprikt. Is ook erg warm daar en arm lijkt zwaarder te wegen. Nooit eerder zo gehad.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.