Scholen extra alert op Mexicaanse griep

In het noorden is vandaag, na zes weken vakantie, de eerste schooldag weer aangebroken. Het midden van het land kan nog een weekje langer genieten van het mooie zomerweer net als het zuiden die pas over twee weken weer naar school moeten.

Zo’n twee weken geleden was nog sprake om scholen twee weken langer te sluiten in verband met een uitbraakgolf van de Mexicaanse griep. Op advies van het RIVM heeft de overheid dat besluit teruggedraaid.

Op advies van de RIVM worden de leerlingen wel extra in de gaten gehouden en wordt de hygiëne extra in de gaten gehouden – zoals regelmatig handen wassen en een wegwerpzakdoekje voor de mond houden bij hoesten of niezen – zijn nu raadzaam.

Juist kinderen en jongeren blijken tot nu toe gevoelig voor het virus. Een andere reden om scholen te sluiten is volgens het RIVM dat met name kinderen veel lichamelijk contact met elkaar en anderen hebben en de ziekte zo sneller dan gemiddeld verspreiden.

In Frankrijk, waar scholen ook weer beginnen, gaat de overheid preventief scholen sluiten wanneer drie of meer kinderen griepverschijnselen hebben.

Ook in Nederland zal het aantal besmettingen nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Bron: Medicalfacts

Lees ook:Mexicaanse griep op scholen in Almere
Lees ook:Bezorgdheid over nieuwe griepvariant
Lees ook:In Madrid 22 scholen besmet met Mexicaanse griep
Lees ook:10 meest gestelde vragen over de Mexicaanse griep
Lees ook:Varkensgriep gaat de wereld over

Eén reactie op “Scholen extra alert op Mexicaanse griep

  1. Roel

    Afgelopen week zijn meerdere campinggasten ziek geworden, op de camping waar ik verbleef. Ze belde een dokterspost en na het aanhoren van de symptomen werd Mexicaanse griep als meest waarschijnlijke oorzaak vastgesteld. Andere patiënten met dezelfde symptomen belden met dezelfde dokterspost, waar verbaasd werd gereageerd op het feit dat een andere dokter had aangegeven dat het waarschijnlijk Mexicaanse griep zou zijn. Dit laat echter onverlet dat in een razend tempo veel mensen ziek zijn geworden met allemaal de bekende Mexicaanse symptomen. Ik heb daar met verbazing en bewondering naar gekeken. Het begon bij jongeren die ‘s avonds in een kleine ruimte verblijven om te dansen…en inderdaad 1 a 3 dagen later waren ouders, broers en zusters aan de beurt, mensen die samen hebben lopen klussen, bbq partys etc. Ik heb ook gezien dat mensen die al ziek waren nog gewoon bezoek ontvingen…en de kans op besmetting dus weer groter maken. Als scholen weer opengaan en er een virusvonkje mee naar binnenkomt, dan kan de besmetting heel snel om zich heen grijpen. Maar dan nu nog in de milde variant. Aan de andere kant, als je de scholen wel sluit zullen ouders de druk van het werk voelen en alsnog de kinderen bij elkaar zetten bij een “aangewezen vrijwilliger”. Overigens betekent dit verhaal tevens dat de teller van het RIVM net zo goed niet gepubliceerd hoeft te worden, aangezien er in algemene zin geen enkele waarde aan toegekend kan worden. Hoeveel mensen er zijn die daadwerkelijk griep hebben (gehad)weet ik uiteraard niet, maar wellicht is een factor duizend hoger (140.000) nog niet zo’n gekke gedachte

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.