Eerste Nederlander gedood door gemuteerd Mexicaans griepvirus

Eerste Nederlander gedood door gemuteerd Mexicaans griepvirus
Voor het eerst is in Nederland iemand overleden aan een gemuteerde variant van de Mexicaanse griep, volgens het RIVM. Het betrof een man die zondag is overleden in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).
Eerder meldde het RIVM al dat er drie patiënten met Mexicaanse griep waren die resistent bleken tegen de virusremmer Tamiflu. De man die zondag overleed was een van hen. De patiënt was al ernstig ziek toen hij besmet raakte met het H1N1-virus.

Voor het eerst is in Nederland iemand overleden aan een gemuteerde variant van de Mexicaanse griep, volgens het RIVM. Het betrof een man die zondag is overleden in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Eerder meldde het RIVM al dat er drie patiënten met Mexicaanse griep waren die resistent bleken tegen de virusremmer Tamiflu. De man die zondag overleed was een van hen. De patiënt was al ernstig ziek toen hij besmet raakte met het Mexicaanse griepvirus.

Lees ook:Eerste resistente Mexicaanse griepvirus in Nederland
Lees ook:In totaal 28 doden Mexicaanse griep
Lees ook:Virusremmer Tamiflu verliest grip op griep
Lees ook:KNMP tegen bedrijfsinkoop Tamiflu
Lees ook:Tweede dode Mexicaanse griep in Nederland

Eén reactie op “Eerste Nederlander gedood door gemuteerd Mexicaans griepvirus

  1. ria nieuwenhuizen

    Ik heb een virus? Zegt mijn huisarts,hij heeft het zelf ook.En veel patienten! De klachten zijn ;spanning in je keel oren, je hele hoofd.Oren zitten konstand dichten je woord erg duizelig. Je word er mee overvallen in je slaap of bij inspanning,maar ook in de winkel als ik boodschappen doe!
    Vorige week dinsdag is t begonnen .Hoe lang duurt dit?
    Ria Nieuwenhuizen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.