Huisartsen houden wereldreis over aan de griepprik

De Nederlandse huisartsen verdienen flink aan de griepprik. Minister Klink betaalt een dokter zo’n 8 euro per injectie.

Wereldreis

Een huisartsenpraktijk ontvangt in itotaal rond de 10.000 euro voor de Mexicaanse griepprik. ’Geld over de balk’, vindt huisarts Van der Linde uit Capelle aan den IJssel. ’Ik hou er zelf netto een wereldreis aan over’, zegt hij in dagblad Trouw. Klink betaalt de dokter zo’n 8 euro per injectie. Een huisarts kan met zijn assistente in een uur 150 personen vaccineren. Volgens Van der Linden is het hoog tijd voor een discussie over nut van de dubbele inenting.

Kosten

„Er is voor honderden miljoenen euro’s over de balk gegooid. Er zijn voor iedere Nederlander griepvaccins ingekocht, louter op grond van de theorie dat het virus wel eens gevaarlijk zou kunnen worden. Maar in het verleden is dat ook nooit gebeurd, ook niet bij Sars en vogelgriep.”

Mensen angstig

Vooral de tweede vaccinatie zit Van der Linde dwars. In zijn praktijk heeft ook hij de beide vaccinaties toegediend. Maar hij deed het allesbehalve van harte. „Mijn patiënten willen die injecties omdat ze bang zijn. Aan deze hypes, die mensen angstig maken, moeten we een einde maken. Op de huisartsenpost kwamen stromen bange ouders met kinderen. Je ziet als regel direct dat die kinderen niet erg ziek zijn. Toch onderzoek je ze zorgvuldig. Maar dat doe je vooral om de ouders gerust te stellen.”

Bron: NU.nl

Lees ook:Niet naar huisarts met Mexicaanse griep
Lees ook:Grootste prikcampagne ooit vandaag van start
Lees ook:Reacties huisartsen te laks bij Mexicaanse griep
Lees ook:Kinderen tegen Mexicaanse griepprik
Lees ook:FluMist-vaccin opgehemeld in klinische test

13 reacties op “Huisartsen houden wereldreis over aan de griepprik

 1. E.M. van Goolen

  Geheel mee eens. Term mexicaanse griep klopt mijns inziens ook niet, het misleid en spoort aan tot foutief denken. Pandemie… een weldenkend mens ( ik ben geen arts overigens) moet toch bedenken dat een griepvirus past bij het winterse weer enz. Geen miljoenen doden zoals de term pandemie doet denken. Associatie met de PEST? Oh, ja er zijn doden gevallen in Nederland. Nee niet aan de griep overleden….maar wel zo in het nieuws gebracht. Wat een schande! Enkele doden; een aantal dat niet hoeft aan te zetten tot pure opfokkerij.
  Academisch denken….misschien teveel gevraagd voor onze minister. Voor het individu..denk zelf goed na en laat je niet misleiden.
  Een tweede griepprik N.B. moet toch aangeven dat de eerste al een mislukte poging was en de voorraad op moet….wat een VERSPILLING van geld en dat in deze tijd.
  Shame on you, welcome to the Netherlands.

  Drs. E. Van Goolen

    /   Beantwoorden  / 
 2. Drs. C.C. van Goolen, Arts

  GELD-GELD-GELD als drijfveer voor vaccinaties.
  Eigenlijk te banaal voor nog meer woorden.
  Overigens ter verheldering/opheldering van overheidsleugentaal kan ondergetekende met kennis van zaken zeker de tweede mex-gr-vaccinatie als 100% ridicuul betitelen; hooguit in geval van een andere virusstam is hervaccinatie met DIE ANDERE STAM IN HET NIEUWE VACCIN zinvol. Hiervan was geen sprake in het recente vaccinatie-woede-programma a la Klink en consorten: Klink-Klare-Kletspraat. Meer dan erg. Geen collega nog gehoord hierover, volgens…wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Ach, geld, Pecunia-Non-Olet als voorheen.Maar wel beneden niveau van academici.

  Drs. C.C.van GOOLEN

    /   Beantwoorden  / 
 3. W.K. v. Stuijvenberg

  Dankzij deze vaccinaties kan ik een paar dagen eerder met pensioen. Geen gezeik meer van patiënten. Ik kijk er naar uit.

    /   Beantwoorden  / 
 4. corrector

  het misleid moet zijn het misleidt. Om dat te weten hoef je niet academisch te denken

    /   Beantwoorden  / 
  1. cc van goolen, Arts

   miere-neuker of mieren-neuker?!

     /   Beantwoorden  / 
 5. Peter

  Dankzij deze vaccinaties kan ik een paar dagen eerder met pensioen. Geen gezeik meer van patiënten. Ik kijk er naar uit.

    /   Beantwoorden  / 
 6. 2011

  Ondanks de kwaadheid in de woorden van de heer of mevrouw van Goolen, kan ik me er wel in vinden. Ik vind het ook jammer dat er zo’n ophef over moet zijn en kijk graag naar de oplossing die de natuur te bieden heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 7. horse rescue

  I recently finished reading through your blog and I’m very impressed. I do have a couple questions for you personally however. Do you think you’re thinking about doing a follow-up posting about this? Will you be going to keep bringing up-to-date as well?

    /   Beantwoorden  / 
 8. gold price

  De Nederlandse huisartsen verdienen flink aan de griepprik. Minister Klink betaalt een dokter zo’n 8 euro per injectie.

    /   Beantwoorden  / 
 9. F zandhorst

  Wat een ophef inderdaad altijd over de griepprik. Ik hou het bij echinacea van vogel, of vsm. Bij ons geen griep. De griepprik slaan we over en door gezond eten en vroeg naar bed houden wij ons gezond.
  Mvg mevr f. Zandhorst

    /   Beantwoorden  / 
 10. Bakker

  Ga emigreren rechtse narcisten

    /   Beantwoorden  / 
 11. vigilanza bari

  Klink has not been a good Minister, he did a lot of mistakes and in my opinion he has been one of the worst Minister in Europe

    /   Beantwoorden  / 
 12. c.c. van goolen

  Inderdaad grote leugens rondom de griepvaccinaties, verkondigd door een mijnheer klink, onze havo-opgeleide-ondeskundige inzake alles wat met geneeskunde te maken heeft. Enfin er zijn vele runderen en varkens in het NL-overheidsbestel. Zodoende dit ondoordachte griepvaccin.
  Alleen een niewe virus-variant, met alsdan een ander NIEUW vaccin zou evt. gekund hebben.
  Inderdaad een gewoon wintergriepje, NIKS PANDEMIE.
  c.c. van goolen, ARTS.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.