Kinderen niet dood door griepvaccin

Onderzoek heeft geen relatie aangetoond tussen de dood van twee kinderen en hun inenting met het vaccin tegen de Mexicaanse griep kort daarvoor. Een 2-jarige jongen overleed anderhalve dag na de vaccinatie. Onderzoek wees uit dat hij al was besmet met de griep.

Een 3-jarige jongen stierf vijf dagen na de vaccinatie aan een hartaandoening. Dat heeft het centrum voor bijwerkingen Lareb woensdag bekendgemaakt. Het centrum stelde vorige week het onderzoek in.

Bij de meeste bijwerkingen (ruim twee derde) van de vaccinaties bij kinderen die worden gemeld, gaat het om koorts. Dat het vaccin Pandemrix die bijwerking kan hebben, is bekend. Tot nu toe ontving Lareb 2930 meldingen over dat vaccin.

32 Kinderen, van wie twintig patiëntjes met koortsstuipen, moesten kort naar het ziekenhuis. Ook meldden veel ouders dat hun kinderen pijn en zwellingen op de arm en hoofdpijn hadden. Ook braken kwam relatief veel voor.

Volgende week begint de tweede vaccinatieronde voor kinderen en de huisgenoten van jonge baby’s. Mensen die de eerste ronde door overmacht hebben gemist, kunnen nu alsnog de prik halen.

Lees ook:Weinig bijwerkingen Mexicaanse griepprik
Lees ook:Israëliers dood na griepprik
Lees ook:Vaccin tegen Mexicaanse griep niet risicoloos
Lees ook:Mexicaanse griep neemt af, maar eist zes levens
Lees ook:Vogelgriep laait weer op in Azië

2 reacties op “Kinderen niet dood door griepvaccin

  1. corporation offshore

    Johanna, 19-11-2011 21:17 #86 Ook ik heb sinds de mexicaanse griepprik bij vlagen een pijnlijke arm. Vooral op de plek waar de prik gegeven is voelt het dan beurs, soms branderig en het straalt uit naar beneden. Meestal in periodes dat mijn weerstand minder is. Ik heb dit jaar dan ook besloten geen griepprik meer te nemen. Ik hoop dat het ooit over gaat. Reactie infoteur, 23-11-2011Ik raad u aan deze ervaringen met uw huisarts te bespreken. Ook is het zinvol om een (vermoedelijke) bijwerking van een vaccin bij Lareb te melden. Lareb is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Kijk op http://www.lareb.nl.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Cecile E. Howe

    Johanna, 19-11-2011 21:17 #86 Ook ik heb sinds de mexicaanse griepprik bij vlagen een pijnlijke arm. Vooral op de plek waar de prik gegeven is voelt het dan beurs, soms branderig en het straalt uit naar beneden. Meestal in periodes dat mijn weerstand minder is. Ik heb dit jaar dan ook besloten geen griepprik meer te nemen. Ik hoop dat het ooit over gaat. Reactie infoteur, 23-11-2011Ik raad u aan deze ervaringen met uw huisarts te bespreken. Ook is het zinvol om een (vermoedelijke) bijwerking van een vaccin bij Lareb te melden. Lareb is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Kijk op http://www.lareb.nl.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.