Verdere toename griepgevallen onvermijdelijk

Het intensieve vliegverkeer met Mexico zal de komende weken onherroepelijk tot verdere stijging leiden van het aantal Nederlandse geïnfecteerden met het griepvirus H1N1. Dat verwacht het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Volgens woordvoerder Harold Wychgel is dat onvermijdelijk. “Je kunt erop wachten dat dit gebeurt. Zeker ook nu het virus zich wereldwijd aan het verspreiden is, neemt de kans daarop toe. Ook naar ons land.”

Gisteren maakte het RIVM bekend dat in Nederland voor de derde keer binnen een week een besmetting met de nieuwe griepvariant is vastgesteld. Daar zal het dus niet bij blijven. Dit keer gaat het om een 52-jarige patiënt. Afgelopen woensdag 6 mei keerde de man met KLM-vlucht KL 686 terug uit Mexico. Op die dag werd ook melding gemaakt van een 53-jarige vrouw met de diagnose Mexicaanse griep. Op Koninginnedag werd de virusontdekking bij een driejarig jongetje gemeld.

In alle gevallen zijn de patiënten behandeld met het virusremmende middel Tamiflu en gaat het hen goed. De drie griepgevallen zouden geheel los staan van elkaar. Directe medereizigers van deze drie vluchten uit Mexico-City en Cancun zijn inmiddels of worden nog opgespoord door de GGD-Kennemerland.

De twee grootste landen van Zuid-Amerika kampen nu ook met de Mexicaanse griep. De autoriteiten in Brazilië en Argentinië meldden gisteren dat onderzoek heeft uitgewezen dat een aantal burgers de ziekte onder de leden heeft. In Brazilië gaat het om vier gevallen. Deze mensen, allemaal jongvolwassenen, waren recentelijk in Mexico (3) en in de Verenigde Staten (1) geweest. In Argentinië gaat het om één man. Wereldwijd is het virus nu in 24 landen vastgesteld bij bijna 2400 mensen.

Bron: René Steenhorst, De Telegraaf

Lees ook:Zes mogelijke gevallen Mexicaanse griep in België
Lees ook:Dertig Nederlanders met Mexicaanse griep
Lees ook:Meeste gevallen Mexicaanse griep in VS
Lees ook:Nederland klaar voor griepgolf
Lees ook:Amerikaanse peuter sterft door Mexicaanse griep

2 reacties op “Verdere toename griepgevallen onvermijdelijk

  1. wim jansen

    Griep is een infectieziekte. Dat wil zeggen dat de ziekte zich normaal verspreidt van individu tot individu. Van dier tot dier, van mens tot mens en, in bijzondere gevallen, van dier tot mens. Dat laatste is beangstigend, maar minder beangstigend dan een ziekte die verspreid wordt door menselijke manipulatie, per ongeluk of misschien zelfs met opzet. Dat laatste is aan de hand met de varkensgriep, de Mexicaanse griep of hoe je die ook noemen wilt. Door alle gereis met preventieve antibiotica en prikken (=ter voorkoming van een ziekte), gemanipuleer met vaccins, proefjes met virussen en geknoei in laboratoria ontstaan er gevaarlijke stammen die steeds ernstiger ziekten kunnen gaan veroorzaken. Inplaats van als antwoord hierop om de oorzaak aan te pakken is de “wetenschap” een andere richting ingeslagen, al een tijdje trouwens. Met het maken van nieuwe vaccins, heftiger medicijnen en dat soort maatregelen. Niet door versterking van de gezondheid van mensen, door betere voorlichting en strengere controle op voedsel, dat in alle vormen van junkfood nog steeds wordt aangeprezen. Ook niet door verbieden van giftige conserveer- en andere bijmengsels, die onze voeding vervuilt. En evenmin door iets aan het kwijnende milieu te doen. Nee, hoewel wetenschappers al sinds de uitvinding van inentingen weten dat versterking van het immuunsysteem (Beauchamp) de enige redding is, komt er alleen maar verzwakkende rommel bij. En allemaal medische rommel, die voor veel geld aan de overheid wordt verkocht, in naam van de “volksgezondheid”. En die ons alleen maar zieker maakt: meer misgeboorten, ADHD, autisme en degeneratieve ziekten als ME, MS, kanker enzo. En ondertussen verspreiden ze (of: we) virussen als H1N1, H5N1, Hepatitis en AIDS via vervuilde entstoffen en naalden. De nieuwste stunt van de overheoid is die vaccins. Meer narigheid van hetzelfde, terwijl de Tamiflu (ook meer bijwerkingen dan gezondheid) nog ligt te wachten tot de u.v.d. over een maand verstreken is. Een oude Griekse wijsgeer heeft eens de uitspraak gedaan: Wie de Goden willen verderven, slaan zij met blindheid…. Wellicht dat dit vaccin de griep een andere uitwerking geeft, maar het zou me niet verbazen als dat blindheid is!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans Meijer

    Dit is de waarheid: in het land der blinden is éénoog koning. Kortom: laat je niet gek maken en ga pas iets doen (in 1e instantie naar de huisarts) als je meerdere verschijnselen hebt van deze griep. Anders: Let life rule! Wat een paniek wereldwijd om iets of niets! It’s all about the money en denk aan de (je) kredietcrisis. Ik heb een kind van 3 en 1 van 5 en de oudste had griepverschijnselen en was 2 dagen later weer springlevend… Ik zeg niet dat het niets is, maar dat je niet te snel moet denken dat het oorlog is!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.