Griepvirus op kinderdagverblijf

Het 1,5 jaar oude jongetje dat besmet is geraakt met de Mexicaanse griep, komt uit Hilversum. Het kinderdagverblijf van het jongetje heeft inmiddels de ouders van de andere 90 opvangkinderen ingelicht. Volgens de GGD is er geen risico op besmetting van andere kinderen.

Het kind werd besmet door zijn vader, die op reis is geweest naar de Verenigde Staten.

Dat zegt het kinderdagverblijf van het jongetje, de Bijenkolonie in de Hilversumse Meent, vanavond in het televisieprogramma Eén Vandaag. Het kinderdagverblijf is gisteravond vijf en een half uur lang bezig geweest om de ouders van alle 90 opvangkinderen op de hoogte te brengen van het nieuws.

Geen paniek
De ouders lijken niet in paniek te zijn. “Alle ouders, op 1 na, hebben vanmorgen besloten hun kind te brengen”,aldus directeur Monique Wittenbol van Stichting Kinderopvang Hilversum. Volgens haar is het kinderdagverblijf wel extra alert op zieke kinderen: “Natuurlijk kijk ik er nu wel met een waakzaam oog naar”.

Verdubbeld
Het RIVM maakte de nieuwe besmetting vanochtend bekend. Daarbij bleek dat het aantal gevallen van Mexicaanse griep in Nederland het afgelopen weekend is verdubbeld van 10 naar 20. Het is de eerste keer dat een persoon in Nederland besmet is geraakt met het Mexicaanse griepvirus, zonder naar het buitenland te zijn geweest.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Massaal naar eerste hulp door Mexicaanse griep
Lees ook:Reacties huisartsen te laks bij Mexicaanse griep
Lees ook:Meisje vermoedelijk overleden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Kleuter en arts kort na besmetting griep overleden
Lees ook:Niet naar huisarts met Mexicaanse griep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.