55ste vogelgriepdode in Indonesië

Opnieuw een slachtoffer in Indonesië door H5N1. Het Gezondheidsministerie deelde de World Health Organisation (WHO) mee dat een 27-jarige vrouw overleden is op Centraal Java. Zij overleed echter al op vrijdag 13 oktober, 24 uur nadat ze naar het ziekenhuis was gebracht.

Eerder vandaag schreef ik dat de situatie in Indonesië gevaarlijk is omdat het aantal mensen dat is overleden aan H5N1 sinds vorig jaar bijna verdriedubbeld is.

Drie op de vier overlijdt

Maar dit is het derde dodelijke H5N1-slachtoffer al dat vandaag wordt bekendgemaakt. Een zeer verontrustende ontwikkeling, want het totale aantal mensen dat in Indonesië besmet is geraakt met H5N1 is hierdoor gestegen tot 72 van wie er 55 zijn overleden: een overlijdenspercentage van circa 75 procent. Dit betekent dat 3 op de 4 besmette personen aan deze vogelgriep overlijdt.

Lees ook:57ste Vogelgriepdode in Indonesië
Lees ook:53ste vogelgriepdode in Indonesië
Lees ook:49ste vogelgriepdode in Indonesië
Lees ook:51ste vogelgriepdode in Indonesië
Lees ook:Vogelgriep slaat weer dodelijk toe in Indonesië en Egypte

2 reacties op “55ste vogelgriepdode in Indonesië

  1. Wil

    Vergeet niet dat daar de besmetting rechtstreeks van gevogelte naar de mens heeft plaatsgevonden. Dus ja het is gevaarlijk om besmette dieren te eten en nee het is niet besmettelijk tussen mensen onderling.

      /   Beantwoorden  / 
  2. christian

    De WHO:
    “The third case was a 27-year-old female from Central Java Province. She developed symptoms on 8 October, was hospitalized on 12 October, and died on 13 October. The source of her exposure is currently under investigation.”
    http://www.who.int/csr/don/2006_10_16/en/index.html

    Niet in alle gevallen is de besmetting tot pluimvee te herleiden, en, verontrustender, in veel gevallen komen de virusstammen niet overeen met die welke uit het pluimvee geïsoleerd worden.

    De recente vrees is dat er een niet geïdentificeerde gastheer in het spel is, een zoogdier in dit geval. Katten staan hoog op de lijst van verdachten, maar ook varkens, ratten en honden komen in aanmerking.
    In moslimgebieden zijn uiteraard minder varkens, en misschien ook wel minder honden, dat weet ik niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.