Mexicaanse griep tegelijkertijd op diverse plaatsen

In het aan de Achterhoek grenzende gebied Borken zijn vijf gevallen van Mexicaanse griep vastgesteld. Het gaat onder andere om een 21-jarige man uit Stadtlohn. Alle vijf zijn onlangs op vakantie in Spanje geweest. Volgens de Kreis hebben ze lichte symptomen en worden ze thuis behandeld. De Duitsers noemen de Mexicaanse griep overigens neue Grippe (nieuwe griep).

In Twente is het aantal griepgevallen inmiddels opgelopen tot dertien, nu bij nog eens vier mensen het virus is gevonden. Ook vier jongeren uit Enschede en Glanerbrug, die met een groep van vijftien op vakantie waren op het Griekse eiland Kreta, zijn besmet geraakt. Een van hen heeft in een privékliniek op Kreta gelegen en mocht pas woensdag naar huis vliegen.

In Utrecht is bij drie studenten, één meisje en twee jongens, Mexicaanse griep vastgesteld. Het aantal gevallen komt daarmee in de stad op 10. In de provincie Utrecht is inmiddels bij 31 mensen Mexicaanse griep vastgesteld, waarvan 26 gevallen bevestigd zijn.

In Amersfoort zijn twee nieuwe gevallen van Mexicaanse griep vastgesteld. Het aantal besmettingen komt daarmee op 4 in de stad. De twee nieuwe griepgevallen zijn een stiefbroer en een stiefzus die het virus onafhankelijk van elkaar in het buitenland opliepen.

Lees ook:Mexicaanse griep bij studenten
Lees ook:Meer dan 2000 Mexicaanse grieppatiënten in Europa
Lees ook:Twee nieuwe gevallen Mexicaanse griep in België
Lees ook:Mexicaanse griep in meer dan vijftig landen en eist honderd levens
Lees ook:Mexicaanse griep treft Nederlands echtpaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.