WHO verhoogt alarmfase griep niet

De Wereldgezondheidsorganisatie ziet ervan af de alarmfase voor de Mexicaanse griepgolf te verhogen. Dat heeft WHO-directeur Margaret Chan maandag op de jaarvergadering van de organisatie in Genève meegedeeld. Het alarm verkeert nu in de een na hoogste fase, die inhoudt dat er sprake is van een mogelijk op uitbreken staande pandemie.

Het aantal bevestigde besmettingsgevallen met het A (H1N1) virus stond maandag op 8829. Het zwaartepunt van de epidemie ligt in Mexico en de Verenigde Staten. Tot dusver overleden in totaal 76 mensen aan de griep: 68 in Mexico, zes in de Verenigde Staten, een in Canada en een in Costa Rica.


In Japan is het aantal besmettingen opgelopen tot 135. Geen van de patiënten verkeert in levensgevaar. De overheid heeft bijna tweeduizend scholen gesloten, terwijl bedrijven onnodig reizen ontmoedigen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Op de WHO-vergadering hebben verscheidene landen de WHO opgeroepen de criteria die bepalen of er al dan niet sprake is van een pandemie te wijzigen. De Wereldgezondheidsorganisatie zou niet slechts moeten beoordelen hoe snel het virus zich verspreidt, maar ook hoe dodelijk het is. Sommige landen schrikken terug voor de economische en politieke consequenties van een dergelijke wetenschappelijke beslissing.

Bron: de Volkskrant

Lees ook:Hoogste alarmfase Mexicaanse griep dichtbij
Lees ook:Zes mogelijke gevallen Mexicaanse griep in België
Lees ook:Paniek varkensgriep slaat over naar Azië
Lees ook:Griep en drugs domineren top Noord-Amerika
Lees ook:Alarmfase zes Mexicaanse griep komt dichterbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.