Mexicaanse griep en zwangerschap

Zwangere vrouwen vragen zich wellicht af of hun ongeboren kind risico loopt met de Mexicaanse griep. Er is weinig informatie over de effecten van de Mexicaanse griep bij zwangere vrouwen. Andere griepvirussen geven geen verhoogde kans op aangeboren afwijkingen.

Wel heeft de moeder een iets grotere kans op complicaties van de griep, zoals longontsteking. Aangeraden wordt om medicijngebruik tijdens de zwangerschap, dus ook van antivirale medicijnen, altijd te bespreken met de behandelend arts.

Een zwangere vrouw heeft niet meer kans om besmet te raken. Wel heeft zij een iets grotere kans op complicaties, zoals longontsteking. Dat geldt zowel voor de gewone wintergriep als voor de Mexicaanse griep. Er zijn aanwijzingen dat zwangere vrouwen in vergelijking met andere mensen een grotere kans hebben op een ernstig verloop van influenza. Dat geldt mogelijk ook voor de Mexicaanse griep. Het is daarom belangrijk bij griepverschijnselen direct telefonisch contact op te nemen met de huisarts. Deze beslist dan of het verstandig is een virusremmer te gaan gebruiken.

Lees ook:Mexicaanse griep en zwangerschap
Lees ook:Aparte richtlijn tamiflu voor zwangere vrouwen
Lees ook:Griepvirus eist tol bij zwangeren
Lees ook:Zwangere huisartsen moeten Mexicaanse griep mijden
Lees ook:Griep en zwangerschap: moeten alle zwangere vrouwen gevaccineerd worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.